Hani o, vergi alanlara lanet okunan, vatanın borçlu kaldığı ve iktidar partilerinin yüzünü hiçbir zaman karartmayan şehir var ya, o şehir şu günlerde adeta buz kesti. Anadolu’nun ırak taşra şehirlerinden birisi olan Erzurum’da hava resmen taş kesildi. Miladi takvime göre; Şubat ayını, halk takvimine göre de zemherinin yaşandığı kentte hava gece sıfırın altında 30 dereceye sabitlenmiş durumda. Gündüz ise güneşin etkisiyle sıfırın altında 15 derece… Anadolu’nun zirvesi olan şehirde neredeyse yılın yarısı Kış… Dolayısıyla şehirdeki en büyük gider kalemini ısınma alıyor. Kamuda ise karla mücadele bütçeleri delik deşik ediyor…

Kara kış’ın şehri Erzurum’da son iki gündür akıllara zarar soğuklar yaşanıyor. Şehirde okullar tatil. Tatile rağmen çarşı-pazarda in-cin top oynuyor. İşyerleri açık ancak kapılardan içeri kimse girmiyor. Kombiler son sürat çalışıyor, Mart sonuna ayarlanan kömür stokları hızla tüketiliyor. Bacalardan çıkan duman gece gündüz hiç ara vermiyor. Hava ise resmen taşlaşmış vaziyette… Şehrin sakinleri olarak çok merak ediyoruz. Sayın milletvekillerimizin, sayın il başkanlarımızın, sayın başkanlarımızın, sözü geçen bütün siyasilerin, hiç vicdanları sızlıyor mu..?

Şehirde tek başına çalışan araç sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. İnsanların boğazlarından keserek aldıkları binlerce liralık araçlar, çalışmadığı için park alanlarında, yol kenarlarında terk edilmiş halde. Çalışan araçlarda seyir halinde stop ediyor. Evlerdeki çeşmeler donmasın diye seyrek halde gece gündüz akıyor. Havaya serpilen sıcak su saniyeler içerisinde buz kristallerine dönüşüyor. Evlerin, arabaların pencerelerinden dışarıyı görmek mümkün değil. Ticaret mi dediniz? Bırakın ya hu ne ticareti şehirde insanlar ekmek almak için bile dışarıya çıkmıyor..! Halen daha susacak mısınız sayın siyasiler...?

Dışarıda 10 dakika durmak yürek istiyor. Hele hele akşam saatlerinde dışarıya çıkmak, yürümek ya da koşmak tek kelimeyle imkansız. Şehir merkezinden ilçelere doğru hareket edince yolların bir jilet olduğunu anlıyorsunuz. Hani o belediye bütçeleri var ya, iş makineleri tarafından 24 saat boyunca havaya savruluyor. Adana’da hava sıfırın altında 3 derece, İzmir’de hakeza. Ardahan’da 40, Antartika’da 30, Erzurum’da ise 30-32 derece arasında.

Sayın siyasilerimiz halen daha susacak mısınız..? Sizler sustukça bu şehir dondu, sizler uzak durdukça bu şehir göç etti. Hiç değilse şu meclis gündeminde şu memleketin ahvalini bir dile getirseydiniz. Siz anlattınız da kimse ciddiye mi almadı..? Varsın almasınlar, hiç değilse sizin vicdanınız rahat olmaz mı..?

Varın gerisini siz düşünün..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.