Hani sevgili değerli sanatçımız İbrahim Erkal diyor ya bir parçasında, ‘bana biraz Erzurum getir’ diye. Ankara’ya öyle böyle değil bayağı bir Erzurum getirmişiz, onu anladım bugün başkentte! Dün Ankara Erzurum kokuyordu adeta..
Herşeyden önce kim, ne zaman düşünüp akıl etmişse yerinde bir organizasyon bu. En azından Ankara’da ki Erzurumlular hasretini çektikleri Erzurum’un havasını alıyorlar yılda bir kere de olsa. En azından hemşehrileri bir arada tutmayı da başaran bir etkinlik bu, devamında illa ki fayda var. Bu kadar hata kadı kızında da olur dedirten cinsten bazı organize bozukluklarına rağmen başta Erzurumlular Federasyonu Başkanı Feridun Önal ağabeyimize ve onun çalışma arkadaşları kocaman bir alkışı şimdiden hak etmişe benziyorlar! Onca yoğunluğu görünce bayağı bir emek verdiklerini anlamamak için gerçekten ‘kor izan’ olmak gerekiyor! Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Ankara Erzurum Günleri geçen yıldan farklı fazla bir katılımla başladı. Erzurum’un değişik ürünlerinin sergilendiği Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler, protokol konuşmaları ile start aldı.

YANDIRMAZ DA KATILDI
Kardelen TV’nin canlı yayınlamasına ve bir saati aşkın süren konuşmalarda çok yeni bir şey olmamakla, söylenmemekle birlikte yapılan hamasi nutukların aksine en çok katılımcılar ilgi çekti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, HSYK Başkanı hemşehrimiz Metin Yandırmaz ve MHP Milletvekili Kamil Aydın’ın özel davetlisi olarak gelen Sakarya Milletvekili Saffet Sancaklı, proğramın ilk günü en çok ilgi gören ve dikkat çeken isimler oldular. Etkinliğe katılan hemşehrilerimizin en çok birlikte resim çektirdiği isim de Sancaklı oldu. Halk Bankası Genel Müdürü henmşehrimiz Ali Fuat Taşkesenli de proğramın bir bölümünü takip edip işlerinin yoğunluğundan etkinlik alanından kısa sürede ayrılanlar arasındaydı. Mehmet Çalmaşır’ın yönetiminde Büyükşehir Belediyesi folklor ekibi ve korosu ile Doğu’nun Sesi Fasıl Grubu’nun proğramı ile renk katılan etkinlik çerçevesinde en çok akına uğrayan yerler stantlar oldu Biraz kasaba karnavalı havasını andırıyor ama buna da şükür. Hiç değilse yürüme alanları geniş tutulmuş, izdiham olmuyor. Buram buram Erzurum kokuyordu alan. Az, buz değil bayağı bir Erzurum getirmişiz ki Ankara’da ki hemşehrilerimiz ilk gün itibariyle nasıl memnundular, nasıl memnundular, anlatamam..
 
BACAK OKTAY DA BURADA!
Göğermiş peynirden, el işi el sanatlarına, lahanadan, patatese ve cağ kebaptan kadayıf dolmasına değişik ürünlerin boy gösterdiği Erzurum Günlerinde Erzurumlu ünlü işadamı Cemil Özdemir ile ‘Bacak Oktay’ lakaplı işletmeci ağabeyimiz Oktay Yıldırım’ın stantları en fazla hemşehri akınına uğrayan yerler oldu. Her iki ağabeyimiz de teşhir ettikleri ürünlerinin tanıtımını ve satışını bizzat kendileri yaparak gerçekleştirdi. Büyükşehir, Aziziye, Palandöken ve çok sayıda ilçe belediyesi ve kaymakamlıkları tanıtım stantı ile proğramda yer alırken, hafta içi olmasına rağmen ilgi göze çarptı, herkes şimdiden hafta sonu kalabalığını merak etmeye başladı. ‘’Hafta içi bu kadar kalablık oluyorsa varın hafta sonunu siz düşünün’’ diyor organizeyi yapanlar. Bazı ilçelerin belediye başkanları ve kaymakamları da burada, stantlardaydı ama Yakutiye Belediyesi bu etkinlikte var mıydı bilmiyorum, en azından ben görmedim! Aldığım bir duyuma göre, organizasyon komitesi stant için fiyatları biraz yüksek tutmuş, o yüzden bazı belediyeler olamamış burada!

GELENLERE HAŞLANMIŞ PATATES İKRAMI!
Belediyeler içerisinde en çok standı ise Palandöken, Aziziye ve Pasinler ilçe stantları ilgi gören kamu stantları oldu. Pasinlerlilerin standında Sapanca’ya atanan ve önümüzdeki günlerde ilçesine veda edecek olan kaymakam Ali Ada ve Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, gelenlere kendi elleriyle Hasankale lavaşı eşliğinde haşlanmış patates ikram ettiler. Oracıkta haşlanan ve ikramı yapılan patatesten bir yiyen bir daha istedi. Başta Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Vali, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer protokol üyeleri stantları tek tek gezip, Erzurumlular ile son derece sıcak ve samimi görüşmelerde bulunurken, Palandöken Belediyesi’nin standında Kamil Aydın’ın aralarında Saffet Sancaklı’nın da olduğu kendi misafirlerine kıtama şeker kesmesi renkli görüntülere sahne oldu.

ANKARALI HEMŞEHRİLERİMİN DERDİNE BAK!
Diğer taraftan, bugün ikinci gününü gözlemleyeceğimiz etkinliklere Ankara’dan katılan hemşehrilerimizin bazıları özel sohbetlerimizde bana AK Parti’nin İl Başkanı kim olur diye sordular. Çoğunun bu konuyu taa Ankaralardan merak ettiğini gördüm. Onlara da dedim. AK Parti bu, belli olmaz. Bir hafta her şey netleşir. Vekillerin bile şu an bildiği bir isim yok  dedim. Genel merkezde bir haftaya belli ederler, o zaman kimin il başkanı olacağını hep beraber öğrenmiş oluruz.
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.