Gündem o kadar yoğun ve olabildiğine değişiyor ki, mecburen sıcak gelişmelere yöneliyorsun.

BB Erzurumspor, geçtiğimiz Cumartesi günü MKE Ankaragücü ile hazırlık maçı oynadı.

Mahşeri bir kalabalık önünde…

K1 Nolu sahanın dört bir yanını taraftar sarmıştı.

5 bin dolayında futbol sever vardı, maçta…

***

Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin’in Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şeref Doğan’a: “Şeref ağabey, bu ambiyans tam drone’luk.” dediğini duydum gerçekten de öyleydi.

Tanıtımı adına o görüntüyü havadan fotoğraflamak önemliydi.

***

Nobre-Burhan meselesi…

Mesut Özil’in Alman Milli takımını bırakma kararı, bir anda gündemimizin bu olaylara yoğunlaşmasını sağladı.

***

BB Erzurum-MKE Ankaragücü maçında tanık olduğum bazı nahoş hadiseleri sizinle siz değerli spor severler ve Pusula okurları ile paylaşmak istedim.

Olay şu:

Erzurum ile Ankaragücü sadece bir hazırlık maçı yapıyordu.

Bol bol oyuncu değişikliklerinin yapıldığı, eksiklerin ya da artıların görme adına önemli bir fırsat oldu Mehmet Altıparmak ve İsmail Kartal adına…

***

Efendim devam ediyoruz mevzuya, adı üstünde dostluk ve hazırlık maçı bu…

Ankaragücü ya da Erzurum’a gelen takımlar bizim misafirimiz.

Biz misafirperverliğimizi daima göstermeliyiz, ilimize gelen takımlara…

Ama bizlerde o maharet nirdeeeee….

***

Holiganlık diz boyu…

Hem de Ankaragücü kale arkasında, üstelikte başkent ekibinin yedeklerinin çalıştığı esnada, sözde taraftarlar, Başkentin takımının futbolcularına ağza alınmayacak sinkaflı sözler sarf ediyordu.

Tabi, o fanatiklerin içinde oturan eşimiz dostumuzda vardı, istisnalar kaideyi bozmaz ama, inanın o küfür edenlere müdahale edip, susturmadıkları için onlara da sinirlendiğimi belirtmek isterim.

***

Ya bırakın, yurt dışını, yurt içinde Afyonlusu, Bolulusu, Kızılcahamanlısı. Nevşehirlisi, Ispartalısı, kendi illerinden takımların yaz kampı yapması için çanla başla çalışırken, kendi şehrimizin insanlarının konuk takımlara karşı sergilediği tavır, inanın ben ve benim gibi düşünen insanları gerçekten çok üzdü.

***

Büyükşehir Belediyesi bir takım daha fazla gelsin diye her türlü fedakarlığı yaparken, Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’a kamp için bir büyük takımı getirmenin planlarını yaparken, sizlerin tribünde holiganlık yapma lüksünüz yok.

TFF Bölge Antrenörü Kemal Coşkun, Gençlik Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, bir dahaki sezon çalıştırdıkları takımları tekrar Erzurum’a getirsinler diye, o takımın idmanından, diğer takımın idmanına koşarken, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, kampları ziyaret ederken, sizin tribünlerde dostluk maçında rakip takımın futbolcularına hakaret etme hakkınız yok!...

Sway Otel Müdürü Ömer Akça, Palan Otel Müdürü Ali Güney, Polat Recort Hotel Müdürü Bora Kamber, Dedeman Ski Lodge Otel Müdürü Serkan Ersoy, Snow Dora Müdürü Ömer Tanas kamp için gelen takımların bir dediklerini iki etmeme adına, tüm çalışan personelle birlikte seferber olurken, tribünde dostluk maçında rakip takıma küfretmek niye...

***

Bakın beyler biz, futbolda Süper Lig’e çıktık.

Önümüzdeki günlerde ömrümüz vefa ederse, çok yazıp çizeriz. Özellikle de lig başladıktan sonra genç nesil görecek ki, hakikaten Süper Lig farklı bir şeymiş.

Yaşayıp, izleyip görecekler.

Eğer biz Süper Ligde isek, eğer biz Erzurum’un Antalya ya da Avusturya, İsviçre gibi futbol kamp merkezleri olmak istiyorsak, şehir olarak seferberlik ilan etmeliyiz.

Buraya gelen takımlara hakaret değil, çiçekler vererek karşılamalıyız.

Senin oynadığın maç bir hazırlık müsabakası, lig maçı değil bir şey değil, sen niye misafire küfredersin.

Ya egonu tatmin edeceksen, ya da deşarj olacaksan başka şeyler dene…

Oynamayın bir şehrin kaderiyle…

Ya bakın arkadaşlar, unutmayın ki, bizler Ensar, buraya kamp için gelen takımlarda muhacir.

Onlara sevgimizi, saygımızı, misafirperverliğimizi gösterelim.

Bir takımı kazanmak, 10 takımı kazanmak gibidir, beyler.

Bunu unutmayın.

Lütfen! Erzurumumuza zarar vermeyin!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.