Türk futbolunun son yıllarda kazandığı önemli bir yıldızdır Emre Mor.
Damimarka’nın süper lig ekiplerinden Nordsjaelland takımında başladığı futbol hayatına rekor bir transfer ücreti ile Almanya’nın ünlü Borissia Dortmund takımında sürdüren Türk asıllı futbolcu, A milli futbol takımının da değişmez oyucusu oldu. Fatih Terim’in desteğiyle vatandaşlık aldıktan sonra ilk resmi tecrübesini EURO 2016 Avrupa şampiyonasında yaşayan Emre Mor, başarılı futbolu ile daha uzun yıllar A milli takımın formasını giyeceğini de dost düşman herkese göstermiş oldu.
O Emre Mor için eski kulübü Nordsjaelland takımının teknik "Top onun ayağındayken neler yapabileceğini tahmin etmek çok zor. Pas vermesini beklerken bir anda yönünü değiştirip çalım atmayı deniyor ve bunu yaptığı anda onu yakalamanız neredeyse imkânsız oluyor. Artık sıkı çalışmayı da öğrendi. Kişilik olarak da gün geçtikçe olgunlaşıyor ve hırsını pozitif yönde kullanabiliyor"" diye bahseder.
Gerçekten de öyle değil mi?
Özellikle de futbol otoriteleri ve izleyicilerinin  iyi oyuncu olduğuna dair  ittifak içinde oldukları bir oyuncu Emre Mor.
***
İlk defa Ziraat kupasında oynanan Buca maçında attığı 3 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Halil İbrahim Tuna da Emre Mor’un Erzurum temsilcisi!
Çabukluğu ve genç yaşına rağmen oyun zekası ile bende Emre Mor’u anımsatan Halil İbrahim Tuna, oynadığı başarılı futbolu ile daha uzun yıllar Erzurum’da top koşturacağa benziyor. Tabii yakın bir zamanda özellikle üç büyüklerin rekor bir transfer ücreti ödeyerek transfer etmemesi halinde!
9 Nisan 1993 tarihinde Gaziantep’de doğan ve Bozdoğan Belediyespor Bozyaka Yeşiltepe takımlarında kısa süreliğine top koşturan Halil İbrahim’i ilk keşfeden Altınordu kulübü olmuş. Geçen sezon Antalyaspor ve Balıkesirspor deneyimleri de yaşayan genç futbolcu yeniden PTT 1.lig ekiplerinden Altınordu’ya dönmüş. Buradan BB Erzurumspor’a transfer olan Halil İbrahim, 2 yıllık mukaveleye imza atmış. 31 Mayıs 2018 tarihine kadar mavi-beyazlı kulüple kontratı devam edecek olan yıldız adayı oyuncu, teknik direktör Ahmet Yıldırım’ın da gözüne girdi, artık ilk onbire abone oldu.
Bu hafta sonu Of’da oynanacak deplasmanda da ilk onbirde forma giymesine kesin gözle bakılan Halil İbrahim, tıpkı Emre Mor gibi izleyen futbol uzmanı ve taraftarlarının da büyük beğenisini kazandı.
Allah nazarlardan saklasın, 64 kilo, 1 metre 76 boyun da ki  genç orta saha oyuncusu bu gidişle bu sezon Erzurumspor’a sadece asistleriyle değil golleriyle de çok şey katacak.
Ancak.
Bir ağabeyi olarak söylüyorum.
Özellikle havaya girmeyecek, şımarmayacak.
Geçmişte çok örnekleri var, başlarken biten çok oyuncu gördük.
Dilerim sahadaki o efendi duruşunu hiç bozmaz ve hep böyle kalır..
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.