Para ve emperyalist ülkelerin çıkarları neredeyse orada kan akıyor!

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması ve 13 şehit vermemiz 2020 yılında gerçekleşen bir olay! Ancak Ermenilerin yaptığı ne ilk saldırı ne son saldırı olacak! Bu saldırılardan Ermenileri değil, emperyalizm kontrolünde siyasileşmiş ve kafalarına Türk düşmanlığı yerleştirilmiş katillerden söz ediyorum.

Emperyalistlerce kontrol edilmek istenen bir ülkenin yönetimine kendi görüş ve arzularına hayır demeyecek ve itaat edecek insanların getirildiği bilinen bir olaydır. Bunu çeşitli ABD’li siyaset, sosyoloji ve CIA veya askeriyede strateji uzmanı olarak görev yapmış insanlardan öğreniyoruz!

Aslında bu öğüdü Çinli düşünür Sun Tzu’nun Savaş Sanatı kitabında da görebiliriz (M.Ö. 500) Ki Sun Tzu’nun görüşleri hayatımızda bir çok doğru iş yapabilmemiz için uygulanabilir. Sun Tzu’nun en önemli görüşlerinden birisi savaşmadan savaş kazanabilmekle ilgilidir; rakip ülkenin yöneticileriyle dost olup, onların başa gelmelerinde roller oynamaktır!

8 Kasım 2016’da ABD başkanlık seçimlerini Donald Trump kazandı ve Rusya’nın müdahil olduğu ispat edilemese de konuşuldu, araştırıldı!

Robert Anderson’un iddiası ise oldukça önemlidir; Rusya’da komünizmi ABD’nin bitirdiğini söylemişti. Glasnost ve perestroyka bir ABD icadıydı ve Gorbaçov’la gerçekleştirdiklerini yazmıştı!

Ermenistan’ın başına getirilen yöneticilerin de Rusya’dan bağımsız olabileceğini düşünmem oldukça saflık olur!

Ermenistan’a giden arkadaşlarımızın aktardıklarına bakıyorum; Rusya’ya devlet görevlisi veya Rusya’da ticaret için giden arkadaşlarıma soruyorum, orada Ermenilerle herhangi bir tartışma ve düşmanlıklarının olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum; hiç birisinden orada Ermenilerden bir düşmanca tavır takındıklarını duymadım.

Halklar arasında bir düşmanlık olduğunu düşünmüyorum. Emperyalist ülkelerin akıllarına ipotek koyarak besleme düşman olarak yetiştirdikleri kadroları, militanları, orduları kısaca emperyalist ülkelerin katil taşeronları dünyayı kana bulamaktan çekinmemektedir.

Ermenistan’ın başındaki yöneticilerin can dostumuz, kandaşımız Azerbaycan’a saldırmalarında da Rusya masum gösterilemez!

Rusya Karadeniz’de askeri tatbikata başladı; sahi niçin? Cevabı basit değil mi; Türkiye ve Azerbaycan’a gözdağı ve ayar vermek için!

Ülkeler arasında dostluk sözü ne kadar komik kalıyor!

Para ve emperyalist ülkelerin çıkarları neredeyse orada kan akıyor! ABD, İsrail, Rusya, Çin, AB ülkeleri! Bu devletlerin tarihlerine bakın; taşeronları yoluyla veya kendileri işgal etmiş, kanlar dökmüş, masum insanları öldürmüşler haksız zenginlikler elde etmişler ve bu tarih boyunca devam etmiştir!

Tarihte bu emperyalist ülkeler her zaman iyi polis kötü polis oynamışlardır ve her savaş, işgal, kan dökmeler başka emperyalist ülkelerle ortak yapılmıştır.

Rüzgar biraz sert esse, bir masum ülkede bir hadise olsa bunda ilk zanlı emperyalizmdir, kapitalist ülkelerdir!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
METİN 2020-07-20 11:32:32

tespitleriniz süper tevhit bey, tebrik ediyorum. Allah zalimlere fırsat vermesin