YILMAZ GÜNEY HAYRANI SAVCIYI ÖLDÜRECEĞİM DİYORDU

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın şehit edilmesi ile ilgili davada tutuklu yargılanan Hakan Y., "Barış B. ile gasp suçundan cezaevinde yattık. Barış birkaç kez Yılmaz Güney hayranıydı, savcıyı öldüreceğim diyordu" dedi.

18 Ocak 2013 Cuma 17:51
YILMAZ GÜNEY HAYRANI SAVCIYI ÖLDÜRECEĞİM DİYORDU
Evli ve 1 çocuk babası olan Doğubayazıt Cumhuriyet SavcıHakan Kılıç, 5 Şubat 2012 günü alışveriş için gittiği Güven Caddesi'nde Barış B.’nin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanmış, Ankara'da tedavi görürken 7 Şubat’ta şehit olmuştu. Oluşturulan özel ekip, katil zanlısı Barış B.’ye yardım etmekten 9 kişiyi yakalamıştı. Şehit edilen savcının hazırladığı mütalaa ile gasp suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan PKK'lı Barış B.’ye yardım eden 9 kişi tutuklanmış, zanlılardan 3’ü önceki duruşmada serbest bırakılmıştı. Firari Barış B. ve Süleyman C. hakkında ise kırmızı bülten çıkarılmıştı. 

'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Burhan Ç., Ahmet Ç., Hakan Y., Abdullah Ö., Ramazan G. ve Hasan C., bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Savcı Kılıç'ın ailesine destek için Erzurum Adliyesi’nde görevli hakimler Nurol Karadeniz ve Handan Durmuş da duruşmayı takip etti.

Tutuklu sanıklardan Hakan Y. iddianamede geçen ifadesinde, Doğubayazıt'ta gasp suçunu Barış B. ile beraber işlediklerini belirterek, "Gasp suçundan ceza aldığımız olayda beraberdik. Benim ifadem üzerine arkadaşım Barış olaya dahil oldu. Yargılama aşamasında ikimizde tutuklandık. Cezaevinde aynı koğuşta kalıyorduk. Cezaevinde beni öldürmeyi düşündü, olayda benim kendisini ele verdiğimi zannediyordu. Yine cezaevindeyken birkaç kez, Yılmaz Güney hayranıydı, ‘Savcıyı öldüreceğim, İran’a kaçacağım’ diyordu. Fakat hiçbirimiz inanmıyorduk. Tahliye olduk ve ceza almadan önceki savcılık mütalaasının verildiği duruşmaya beraber geldik. Kendisi 12 yıl ceza verilip, 10 yıla düşürüleceğini söylüyordu. İlk aşamada bizi yakalayan Halep isimli polis memurunu suçluyordu. Sonrasında isim vermeden ‘Savcı vurup, yurt dışına kaçacağım’ demeye başladı" dedi. 

Sanık avukatlarından Mustafa Konyar, Barış B.’nin Savcı Kılıç'ı öldürdükten sonra Yaygınyurt köyünde 2 ay saklandığını belirterek, “Barış B. bunu örgüt talimatı ile yapmamıştır. Eğer böyle olsaydı gidip köyde 2 ay saklanmazdı. Örgüt tarafından hemen koruma altına alınırdı" diye konuştu. 

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı iler bir tarihe erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 18.01.2013 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.