YILIN SON DERSİ FINDIKLI’DAN

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda verdiği yılın son dersinde, Türk Polis Teşkilatı’nın öneminden bahsederek, “İşte iyi insan, iyi vatandaş, iyi polis her şeyden önce edepli polistir” dedi.

16 Aralık 2012 Pazar 15:59
YILIN SON DERSİ FINDIKLI’DAN

Cengiz DURULAR'ın haberi

Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Erzurum’a gelen Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) 2012’nin son dersini verdi. PMYO öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum PMYO Müdürü Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah Şahin ile diğer yetkililer katıldı. Polis adaylarına mesleki yaşamlarına ilişkin önemli tavsiyelerde bulunan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Fındıklı, bir polis hocası ve aynı zamanda bir komiser babası olduğunu söyledi. Eğitimin önemine değinen Fındıklı, “Edep, haya demektir, haya, hayır demektir. Hayır da hayat demektir. Hayırsız bir hayat, hayat değildir. İşte iyi insan, iyi vatandaş, iyi polis her şeyden önce edepli polistir. Hayat adeta edep kelimesinde formüle edilmiştir. Edep, eline, beline, diline hakim olmak demektir” diye konuştu.

İnsanlıkla ilgili prensiplere dikkati çeken Fındıklı, şöyle dedi:

"Bu prensiplere bağlı olanlar yükselmiş ama bu prensiplerden sapanlar da yıkılmış, yok olmuşlardır. Biz eğer yükselmek, gelişmek, dünyada itibar gören bir ülke olmak istiyorsak, başta bu ilkeye, edebe, hayaya ve ahlaki değerlere önem vereceğiz. Polislik iyiliği koruma, kötülüğü önleme teşkilatıdır. Polis her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir vatandaş, daha sonra da polistir. Dolasıyla polis eğitiminde esas olan iyi insan yetiştirebilmektir. İyi insan olmadan asla iyi polis olamayız."

 

Polislik üzerine tespitler

Fındıklı, polisliğin ıslah etme mesleği olduğuna değinerek, "Düzeltme, iyileştirme mesleğidir. Hayatı kolaylaştıran, düzenli hale getirme ve güzelleştirme mesleğidir. Polis, iyi ve kötünün, doğruyla yanlışın, güzelle çirkinin, haklıyla haksızın kesiştiği yol kavşağında duran ve insanları iyiye, doğruya, güzele, hakka, hukuka yönlendiren bir görevlidir. Kısacası polis, bir iyilik görevlisidir" şeklinde konuştu. Polisin herkesten daha fazla sorumluluk taşıyan kişi olduğunu dile getiren Fındıklı, "Biz iyilikte, güzellikte, doğrulukta, hayırda örnek olacağız ki başkalarına da aynı şeyi söyleme yetkimiz olsun" dedi.

 

“Genç, dinamik, eğitilmiş bir nüfusumuz var”

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, nüfusun önemine vurgu yaparak, "Bugün bütün dünyada nüfus artışı eksiye geçmiştir, ülkeler kara kara düşünüyor. Türkiye bugün dünyada itibarlıysa, güçlüyse birinci sebebi de budur. Genç, dinamik, eğitilmiş bir nüfusumuz var. Onun için Başbakan 'üç çocuk yapın' diyor. Çünkü nüfus bizim gücümüzdür. Bu ülke nitelik ve nicelik bakımından ne kadar yeterli bir nüfusa sahipse o kadar güçlüdür. Nüfus, aynı zamanda bir güçtür. Nüfus, polisi, jandarması, askeriyle bir güvenlik aracıdır" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.12.2012 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.