ÜÇ KİŞİYİ BIÇAKLAYAN SALDIRGANA 40 YIL HAPİS CEZASI

Erzurum’da alkollü halde yolda yürürken kız arkadaşına laf atıldığını ileri sürerek 3 kişiyi ağır yaralayan sanığa 40 yıl hapis cezası verildi.

27 Şubat 2013 Çarşamba 10:39
ÜÇ KİŞİYİ BIÇAKLAYAN SALDIRGANA 40 YIL HAPİS CEZASI
Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 02 Şubat 2012 günü aşırı derecede alkol alan Nadir Ç. (25), Cumhuriyet ve Çaykara Caddesi’nde yaya yürümekte olan Mustafa Y., (19) Abdullah K. (17) ve Mustafa K.’yı (18) sallama tabir edilen bıçakla yaraladı. Nadir Ç. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Duruşmada, olay günü 4-5 tane bira içtikten sonra kız arkadaşı ile buluştuğunu ve beraber gezdiğini ifade eden Nadir Ç., kız arkadaşına sözlü laf atıldığını iddia etti. Nadir Ç., mahkemedeki savunmasında, “Caddede yürüyen kişileri kız arkadaşıma sözlü laf atan şahıslara benzettim. Belimden çıkardığım bıçağı birkaç kez salladım. Alkollüydüm, ne yaptığımı bilmiyordum” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan Nadir Ç. hakkında verdiği karar ile Erzurum’da sıkça yaşanan bıçakla yaralama olayların da emsal oluşturdu. Mahkeme, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan Nadir Ç.’yi, TCK’nın 81. Maddesi kapsamında önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra, Nadir Ç.’yi, Mustafa Y. ve Mustafa K.’a yönelik yaralama eylemlerinden dolayı 14’er yıl, Abdullah K.’ya yönelik eyleminden dolayı ise 12 yıl olmak üzere toplam 40 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme verilen hükümlü birlikte Nadir Ç.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 27.02.2013 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.