Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında

Erzurum'da Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

admin
admin
10 Nisan 2021 Cumartesi 08:23
Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında

Erzurum Emniyet Müdürlüğünce, Ulu Cami'de şehitler için cuma namazı öncesi mevlit okutuldu, vatandaşlara lokum ikram edildi.

Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde devam eden programda, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eserler seslendirdi.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatıyla gurur duyduklarını belirterek, "Bölgemizde bölücü unsur bırakmamak üzere 24 saat vatandaşımızın emrindeyiz. Allah'ın izniyle Türkiye'den terörün kökünü kazımaya az kaldı. Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın destekleriyle bu mücadelemiz devam edecek." dedi.

Polis ve jandarma ekiplerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla da mücadele verdiğini dile getiren Memiş, bu dönemde çok sayıda emniyet mensubunun salgını atlattığını aktardı.

Emniyet Müdürü Aslan ise Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak için teşkilatın özveriyle çalıştığını ifade eden Aslan, "Türk Polis Teşkilatı, devletinin emrinde, milletinin hizmetindedir. Her türlü saldırıya göğsünü siper etmeye devam edecek, her türlü devlet, millet, vatan ve bayrak düşmanları ve bunların uzantılarıyla mücadele kararlıkla devam edecektir." diye konuştu.

Devlete yönelik her türlü saldırıyı engellemek adına mesai mefhumu gözetemeden çalıştıklarını aktaran Aslan, milletin Türk polisiyle gurur duyduğunu ve Erzurum'u en huzurlu şehir yapmanın gayretinde olduklarını dile getirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok da polis ve güvenlik güçlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını anlatarak, "Dağda, taşta silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız, güvenlik koruyucularımız terörist peşinde koştuğu için biz namusumuzu ve şerefimizi eminde hissedip ona göre rahat yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın dua okumasıyla sona eren törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, şehit aileleri, gaziler, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.