TÜRK POLİS TEŞKİLATI 172. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Erzurum, Kars, Erzincan, Tunceli, Iğdır ve Ağrı'da Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla törenler düzenlendi. Erzurum Valisi Azizoğlu, "Polis teşkilatımız ülke sınırları içinde emniyet ve asayişimizin gerçek manada koruyucu ve kollayıcısı olduklarını yapmış oldukları çalışmalarla ispat etmişlerdir" dedi.

admin
admin
10 Nisan 2017 Pazartesi 21:59
TÜRK POLİS TEŞKİLATI 172. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası, Doğu Anadolu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Polis teşkilatının 172. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle Erzurum’da kutlandı.

Polis teşkilatının 172. Yıldönümü münasebetiyle 10 Nisan Polis Haftası Havuzbaşındaki törenle kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören öncesinde Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bando takımı eşliğinde yürüyüşü vatandaşlardan büyük alkış aldı. Tören, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşıyla devam etti.

Meslektaşlarının polis haftasını kutlayan Mehmet Aslan konuşmasında, “Mazisi başarılarla dolu Türk milletinin sevgi ve güvenini kazanmış demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı olan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172'nci yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Kanunların kendisine verdiği yetki ve sorumluluklarla vatandaşların huzur ve güvenliklerini sağlamak yönünde kutsal bir görev üstlenen teşkilatımız görevini sorumluluk bilinci içerisinde fedakarca yapmaya devletimize, milletimize ve medeniyetimize yapılan her türlü saldırıya karşı kararlılıkla göğsünü siper etmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Terör odaklarıyla mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Aslan, “Her türlü suç ve suçlu ile mücadelemiz devam ederken devlet, millet ve bayrak düşmanı her türlü yapıyla mücadelemiz bunların kökünü kazıyana kadar artarak devam edecektir. Emniyet teşkilatı devletinin emrinde milletinin hizmetindedir. Türk milleti kurulduğu 1845 yılından beri vatanın birliği ve dirliği uğrunda terör örgütleriyle fedakarca ve kahramanca mücadele eden şehit gazi ve kahraman polisleriyle gurur duymaktadır” dedi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, polis teşkilatı ile gurur duyduğunu vurgulayarak, “Polis teşkilatı ve Jandarma teşkilatı, büyük Atatürk’ün ifadesiyle kanun ordusudur. Kanun hakimiyetini, huzur ve güvenliği sağlamak için, Türk devletinin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren çeşitli adlar altında bu teşkilatımız vardı ve gelişe gelişe bugünkü modern halini aldı. Sınırlarımız içinde emniyet ve asayişimizin koruyucusu olduklarını yapmış oldukları çalışmalarla ispat etmişlerdir. Bugüne kadar bütün başarılı çalışmalarından dolayı Erzurum Polisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program, şehitlik ziyareti ve şehit ailelerine verilen yemek ardından sona erdi.

- Kars

Kars'taki törende de İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve beraberindekiler Atatürk anıtına çelenk koydu.

Karaduman, törendeki konuşmasında, "Başta terör, asayiş ve kaçakçılık olayları olmak üzere vatandaşımızın günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilecek bütün olayların üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz." dedi.

Programa, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör ve Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev de katıldı.

Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kentin Sarıkamış ile Kağızman ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

- Erzincan

Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erzincan'da da tören düzenlendi.

Erzincan Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alper Özdemir'in Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Şensoy törende, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlayan kutsal görev üstlenen polislerin büyük bir sorumluluk içerisinde hareket ettiklerine işaret ederek "Vatanın birlik ve bütünlüğünü milletin dirlik ve düzenini bozarak kargaşa ortamı oluşturmaya çalışanların bu tür eylemleri bizleri asla yıldırmayacaktır. Bu şahıslarla olan mücadelemiz onlar yok edilinceye kadar sürecektir." değerlendirmesini yaptı.

Şensoy ve Özdemir törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Iğdır

Iğdır'daki törende, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, belediye meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Sayı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süren törende, şiir, resim ve kompozisyon dalında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, kurum amirleri ve emniyet personeli katıldı.

- Tunceli

Tunceli Hükümet Konağı önünde ise Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, İl Emniyet Müdürlüğünde devam edildi.

Müdürlük binasında çalışan personelinin gününü kutlayan İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, ardından kendisini makamında ziyarete gelen Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Kaymak, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve öteki yetkililerin tebriklerini kabul etti.

Teşkilatın kuruluş yıldönümü dolayısıyla makamını Dinora Kırılmaz ve Ahmet Recep İlhan adlı çocuklarla bırakan Ateş, çocukların telsizden anons yaparak Polis Haftası'nı kutlamalarına yardımcı oldu.

Ateş, ardından Kaymak ve öteki yetkililerle Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) birimine geçerek çalışmalar hakkında protokoldekilere bilgi verdi.

- Ağrı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde de Eleşkirt İlçe Emniyet Amiri Halid Çakmak, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Büyükhan, İlçe Cumhuriyet Savcısı Hasan Kurgan ve Samet Yelis, AK Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 10.04.2017 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.