TARİHTE İLK ÇEVİK, ‘PERDE’ DEDİ

Erzurum Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevik Tiyatro Grubu’nun sahnelediği “Tarihte ilk çevik” adlı oyun, tiyatro severleri kırıp geçirdi. TOMA ve devriye hizmetlerinde görevli polis memurlarından oluşan Çevik Tiyatro Grubu’nun yeni oyunu tiyatro severlerden tam not aldı.

20 Aralık 2012 Perşembe 10:10
TARİHTE İLK ÇEVİK, ‘PERDE’ DEDİ

 
Cengiz DURULAR / ERZURUM
Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın önerisiyle kurulan ve kısa zamanda popülaritesi artan Çevik Tiyatro Grubu, “Tarihte ilk çevik” için ‘Perde’ dedi. Erzurum Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) ve devriye birimlerinde çalışan polis memurlarından oluşan ekibin yeni oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu. Erzurum Polisevi’nde prömiyeri yapılan oyunda taş devrinde oluşturulan Çevik ekibinin başından geçen serüvenler tiyatral bir dille seyirciye aktarıldı. Polis memuru Adem Yıldız’ın yazıp yönettiği oyunun dramaturjisini Murat Kuştul yaptı. Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, eşi Sevilay Yıldız, polis şefleri, güvenlik mensupları ve davetlilerin izlediği oyunda, kalkan, TOMA, biber gazı, asayiş ve güvenlik hizmetleriyle ilgili önemli mesajlar verildi.
 
Bıçak taşıma alışkanlığını mizahla anlattılar
Güldürücü olduğu kadar düşündürücü özelliğe de sahip olan “Tarihte ilk çevik”te Erzurum’da geleneksel bir algıya dönüşen bıçak taşıma alışkanlığı hiciv sanatıyla irdelendi. Bıçağın onarılması güç kayıplara neden olduğunu mizahı kullanarak anlatan Çevikçilerin bu konuyla ilgili mesajını Baş Müdür Yıldız, büyük bir özveriyle alkışladı. Polislerin tiyatroyu kullanarak halka ve tiyatro severlere verdiği anlamlı mesajları pür dikkat izleyen Yıldız, öngörüsüyle kurulan ekibin istenilen amaca hizmet ettiğini görünce beğenisini diğer polis şefleriyle de paylaştı.
 
Yıldız: Bütün metodları kullanıyoruz
Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, tiyatro oyunuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, modern polislik için bütün yöntemleri kullandıklarını ifade etti.
Baş Müdür Yıldız, şöyle konuştu:
“Göreve geldiğimiz ilk günden beri modern ve çağdaş polislik ilkesinin önemine vurgu yapmıştık. Tiyatro sanatından yola çıkarak oluşturulan ekiple güvenlik mesajları vermeyi kararlaştırdık. Bu amaçla kurulan Çevik Tiyatro Ekibi, şimdiye kadar eğitim kurumları, açık ve kapalı alanlarda çok sayıda gösteri yaptı. Şehrin asayiş ve güvenlik hizmetlerinde çalışan, mesaisinin arta kalan vakitlerinde tiyatro sanatıyla ilgilenen meslektaşlarımı yürekten kutluyorum. Arkadaşlarımın sahne sanatlarını kullanarak toplumsal mesajlar vermedeki özverisini görmek beni çok duygulandırdı. İnandığımız amaca giden yolda ekip olarak ne denli başarılı olduğumuzu bu oyunla bir kez daha gördük. Bu vesileyle eserin icrasında emek harcayan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Faruk Adıgüzel ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.
 
Adıgüzel: İnandık ve başardık
Erzurum Çevik Kuvvet Şube Müdürü Faruk Adıgüzel de, kendilerine bu imkanı sunan İl Emniyet Müdürü Yıldız’a teşekkür etti. Adıgüzel, “Çevit Tiyatro Ekibi, geçen yıl Baş Müdürümüz Halit Turgut Yıldız’ın talimatıyla kuruldu. Yetenekli arkadaşlarımızdan oluşan ekibimiz personelimizin moral ve motivasyonunun yüksek bir seviyeye çıkmasına katkıda bulundu. Tiyatro vasıtasıyla vatandaşlarımıza asayiş ve güvenlik konularında  önemli mesajlar veriyoruz. Erzurum İl Emniyet Müdürümüz Sayın Yıldız’ın projeleriyle sosyal ve modern polislik ilkesinden hareketle halkımızla daha sıkı ve sıcak ilişkiler kuruyoruz. Tiyatro sanatı sayesinde polis-halk ilişkisi kapsamında sağlam temeller atıyoruz. Tiyatro oyunlarıyla şehrimizdeki eğitim kurumlarında öğrenim gören 10 bin öğrenciye asayiş, güvenlik ve polis hizmetleri kapsamında uyarıcı ve aydınlatıcı mesajlar verdik. Bize bu imkanı sunan Baş Müdürümüze teşkilatımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“Suç ve suçla mücadeleyi anlatıyoruz”
“Tarihte ilk çevik” adlı tiyatro oyununun yazarı Adem Yıldız da, yazdıkları oyunlarda sürekli suç ve suçla mücadeleyi ele aldıklarını bildirdi. Yıldız, “Biz Çevik Kuvvet personeli olarak Erzurum halkına hizmeti şiar edindik. Erzurum İl Emniyet Müdürümüz Halit Turgut Yıldız’ın emriyle oluşturulan ekibimiz, sahnelediği tüm oyunlarda suç ve suçla mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Bugünde seyirciye biber gazı, TOMA, bıçak kullanma alışkanlığına ilişkin uyarıcı ve aydınlatıcı iletiler verdik. Bu vesileyle bize her türlü maddi ve manevi imkanı sağlayan Baş Müdürümüz Yıldız ile Şube Müdürümüz Faruk Adıgüzel’e şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2012 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan Kaya 2012-12-20 23:47:47

gerçekten faydali bir hizmet birkac kez caddede denk gelmiisti tebrikler cevikkuvvet haber icin ayrica tesekkurler