SUÇ TARİHİNE GEÇTİ

Seks kölesi olmaya zorlanan 'insan ticareti mağduru' N.Ş.'nin ifadesi ve iddiaları ortalığı karıştıracak

14 Mart 2012 Çarşamba 15:03
SUÇ TARİHİNE GEÇTİ
Emniyet arşivlerine 'insan ticareti mağduru' olarak geçen ve devlet korumasına alınan N.Ş. ifadesinde, "Beni birisiyle ilişkiye girmem için zorladılar. Ben yapmak istemedim. Sonradan o kişinin bir polis şefi olduğunu öğrendim. Bizi kameraya alıp şantaj yapacaklardı" dedi.
 
Kentin suç kayıtlarına ilginç bir olay yansıdı. Filmlere senaryo olacak türden meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Azerbaycanlı hayat kadını T.N. geçtiğimiz yılın Aralık ayında 28 yaşındaki N.Ş.'yi 'iş bulma ve para kazanma' vaadiyle kandırarak Erzurum'a getirdi. Erzurum'a gelir gelmez fuhuş yapmaya zorlanan N.Ş., bunu kabul etmeyince Gürcükapı bölgesindeki bir eve hapsedildi. Bu süre içinde evden çıkmasına izin verilmeyen ve bir odada kilitli tutulan N.Ş., birkaç kez kaçma girişiminde bulundu ancak başarılı olamadı.
 
İHBAR YAPILDI
 
Geçtiğimiz Şubat ayı sonlarında polise yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler operasyon düzenledikleri evde N.Ş.'yi buldu. Ancak N.Ş.'yi alıkoyduğu ileri sürülen şüpheli S.T.'ye ulaşamadı. N.Ş.'nin üzerinden adına hazırlanmış sahte Nüfus Cüzdanı çıkarken, vizesi geçmiş pasaportunun olduğunu söyleyen N.Ş., sahte kimliği S.T.'nin hazırlayarak kendisine verdiğini iddia etti.
 
"TEHDİT ETTİLER"
 
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen N.Ş., son iki ayda Türkiye'de yaşadıklarını polise tek tek anlattı. Alıkonulduğunu öne sürdüğü eve tanımadığı bir çok kişinin gelip gittiğini ve başka kadınlarla fuhuş yaptıklarını söyleyen N.Ş., "Fuhuş yapmam için beni çok zorladılar, tehdit ettiler ama ben yapmadım. Polisin içinde adamları olduğunu söylediler hatta bir polis merkezi önüne kadar beni arabayla götürdüler ve içeri girip memurlarla konuştular. Beni polisten bile alabileceklerini söylüyorlardı. Korkumdan kimseye bir şey söyleyemedim" dedi.
 
"SİLAH VE UYUŞTURUCU SATIYORLARDI"
 
N.Ş., ifadesinde şunları söyledi. "Kaldığımız evde birçok kez silah gördüm. Eve gelip giden kişilere bunları satıyorlardı. Ayrıca uyuşturucu da bulunduruyorlardı. Gazete kağıtlarına sarılmış, küçük paketler halinde esrar satıyorlardı. Alem yaptıkları zaman kendileri de uyuşturucu kullanıyorlardı."
 
"KAMERALI TUZAK KURACAKLARDI"
 
"Benim önemli bir kişiyle birlikte olmamı istediler. Sadece bir gece fuhuş yapmamı istediler. Buna beni zorladılar. Ama kabul etmedim. Bağırıp, yardım isteyeceğimi söyledim. Birkaç gün sonra birlikte olmamı istedikleri kişinin bir polis şefi olduğunu öğrendim. Bizi kameraya alıp şantaj yapacaklarmış."
 
DEVLET KORUMASINA ALINDI
 
İnsan ticareti mağduru Azeri N.Ş.'nin verdiği ifadeden sonra Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Tanık koruma programına alınan N.Ş., özel bir ekip tarafından Ankara'ya götürülürken, polisin edindiği bilgiler doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdiği ve yeni gözaltılar yapacağı öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 14.03.2012 16:29
Anahtar Kelimeler:
SUÇ TARİHİNE GEÇTİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.