RÜŞVET ALAN VERGİ DENETMENİNE 2 YIL HAPİS

Erzurum’da vergi mükellefinin borcunu silme için 10 Bin TL rüşvet istediği iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan sanık, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17 Nisan 2013 Çarşamba 11:43
RÜŞVET ALAN VERGİ DENETMENİNE 2 YIL HAPİS
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Vergi Dairesi’nde Vergi Denetmeni olarak görev yapan Nazım K., mükellef Metin D.’nin biriken faiz borcunu silme vaadiyle kendisine ceza gönderilmeyeceğini beyan ederek 10 Bin TL rüşvet istedi. İstenilen paranın bir bölümünü hazırlayamayan iş adamı Metin D, seri numaraları alınmış 2 Bin TL’yi valilik önünde bir poşet içerisinde Nazım K.’ya teslim ederken polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Nazım K., bir süre tutuklu kaldıktan sonra yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Nazım K. hakkında üç yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Vergi Denetmeni Nazım K., karar duruşmasında, "Düğün borçlarımı ödeyemediğim için tanıdığım mükelleften rüşvet değil borç para istedim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Nazım K.’yi denetim görevini ihmal ederek rüşvet almak suçundan TCK’nin 251-1 maddesi kapsamında 2 yıl 1 ay hapis ile cezalandırarak, 1 yıl 15 gün memuriyet ve yetkilerinin kullanmasını yasakladı.

Dosya, Yargıtay’a gönderildi.

Editör

Son Güncelleme: 17.04.2013 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.