PMYO SİGARAYA SAVAŞ AÇTI

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda başlatılan sigarayla savaş programı devam ediyor.

13 Mart 2012 Salı 09:30
PMYO SİGARAYA SAVAŞ AÇTI
Polis Meslek Yüksekokulu’nun ‘Dumansız Hava Sahası’ kapsamında tanıtımını en doğru şekilde yapabilmek için her geçen gün artan sigara salgınına karşı, pasif içiciliğin önlenmesi, tiryakilerin bırakmaya teşvik edilmesi gibi konularda öğrencilere ve personele destek vermek amacıyla okul bünyesinde kurulan ‘Sigarayı Bırak(tır)ma Kulübü’ bu yılda hedefine ulaştı. Kulübün 1 yıllık özverili çalışmaları sonucunda, personelin ve öğrencilerin etkin katılımı sayesinde kampanya ile birlikte 10 personel, 26 öğrenci sigarayı hayatından tamamen çıkardı, 30’a yakın öğrenci ve personel önemli ölçüde azalttı. Başlatılan kampanyanın 1.yılı olması sebebiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana bilim Dalında Görevli Prof.Dr. Hasan Kaynar ve Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi KETEM bölümünde görevli hemşire Leyla Kaya Erdoğan tarafından PMYO'da, 'Sigaranın Zararları ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri' konulu konferanslar düzenlendi. Etkili ve verimli geçen konferans sonunda Sigarayı Tamamen bırakan personel ve öğrencilere hediye olarak kol saati, teşekkürname ve Cinebonus Sinema biletleri verildi.

SAĞLANAN BAŞARININ SIRRI
Kulübün kurulması ve başarıya ulaşmasında Okul Müdürü Numan Yıldırı,  Okul Müdür Yardımcısı Halil Öktür, Sigarayı Bırak(tır)ma Kulübü Sorumlusu Komiser Yrd.Mehmet Ergün ve Psikolog Gizem Sever’in projeye önemli katkıları olduğu kaydedildi. Kulübün önümüzdeki yıl için hedefinin ise azami sayıda personel ve öğrencinin sigarayı bırakmasını sağlamak olduğu açıklandı.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2012 10:59
Anahtar Kelimeler:
PMYO SİGARAYA SAVAŞ AÇTI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.