MOLOTOF KOKTEYLİ ATAN 6 SANIĞA 106 YIL HAPİS CEZASI

Ağrı’nın Doğubayazıt ve Hamur ilçelerinde katıldıkları gösterilerde molotof kokteyli attıkları gerekçesiyle yargılanan 6 sanık hakkında Erzurum Özel Yetkili 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nce toplam 106 yıl hapis cezası verildi.

29 Mayıs 2012 Salı 10:47
MOLOTOF KOKTEYLİ ATAN 6 SANIĞA 106 YIL HAPİS CEZASI
Ağrı’nın Doğubayazıt ve Hamur ilçelerinde geçtiğimiz yılın Mart ve Mayıs aylarında BDP’nin düzenlediği basın açıklamaları sırasında gözaltına alınarak tutuklanan 6 sanık hakkında 'terör örgütü üyesi' olmak, 'örgüt adına propaganda yapmak' ve 'molotof kokteyl’ atmak suçlarından 106 yıl hapis cezası verildi. Erzurum Özel Yetkili 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuklu sanıklar Emrah Aba, Mehmet Kılıç, Berat Tayfun, Kenan Kahraman ve tutuksuz yargılanan Sena Efe ile Feyyaz Açar karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıkların özellikle taşlı, sopalı eylemlerde polis ve vatandaşların araçlarına 5 TL karşılığında molotof attıkları belirlendi.
Duruşmada tutuklu sanıklardan Mehmet Kılıç 26 yıl 33 ay, Emrah Aba, Berat Tayfun 25’er yıl 30 ay, Kenan Kahraman ile Feyyaz Uçar 6’şar yıl 23’er ay, Sena Efe ise 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 106 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Mehmet Kılıç, Emrah Aba, Berat Tayfun ve Kenan Kahraman’ın aldıkları ceza miktarı ile birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 29.05.2012 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.