KARS ADLİYESİNDE ÇATIŞMA, ERZURUMLU AVUKAT YARALI

Kars Adliyesi'nde çıkan silahlı çatışmada Erzurum Barosu Eski Başkanı Faruk Terzioğlu ve bir kişi yaralandı.

23 Temmuz 2015 Perşembe 17:00
KARS ADLİYESİNDE ÇATIŞMA, ERZURUMLU AVUKAT YARALI
Kars Adliyesi’nde iki aile arasında bir kişinin hayatını kaybettiği arazi davası sonrasında yaşanan silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı.

Olay, Yenişehir Mahallesi, Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerindeki Kars Adliye Sarayı önünde meydana geldi. Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü ile Sarıkamış’ın Balıklı köylüleri arasında daha önce meydana gelen arazi kavgası nedeniyle görülen cinayet davası sonrası olay çıktı. Balıklı köylüleri, Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası Yeşilyurt köyünden duruşmayı izlemek için gelen aileye kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalarla ateş açtı. Olayda Yeşilyurt köylülerinin avukatı Erzurum eski Baro Başkanı Faruk Terzioğlu bacağından, Hikmet Aras ise göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan 2 kişi Kars’taki Harakani Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Polis Adliye giriş çıkışını kapatarak bölgede bulanan araçlarda arama yaptı. Adliye Bahçesi’nde bulunan bir aracın arka camı isabet eden kurşunla kırılırken, olay yerine yaklaşık 43 adet uzun namlulu silah kovanı bulundu.



“ÜZERLERİNDEN CEPHANE ÇIKTI”

Olay sonrası bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri ile şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Araçlarla kaçmak isteyen şüpheliler kısa süre içerinde polis tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerin üzerinden 2 adet kalaşnikof, 2 adet pompalı tüfek ve 4 adet tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak tahkikat başlatıldı.

5 Temmuz 2014 günü Sarıkamış Balıklı köyü ile Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü sınırındaki iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada, gruptakiler tabanca ve pompalı silahlarla birbirlerine ateş etmiş ve olayda vücuduna mermi isabet eden Ahmet Uka (34) olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Editör

Son Güncelleme: 23.07.2015 21:16
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAvukatBaro Başkanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.