KARA MUSTO: BEN SUÇ İŞLEMEYE TÖVBE ETMİŞ BİR İNSANIM

Erzurum’da suç örgütü kurdukları gerekçesiyle yargılanan 12 kişi, Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

26 Ocak 2012 Perşembe 16:32
KARA MUSTO: BEN SUÇ İŞLEMEYE TÖVBE ETMİŞ BİR İNSANIM
Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan çete lideri olduğu iddia edilen Mustafa Özcan, kardeşleri Tamer Özcan, oğlu Muhammet Özgür Özcan, Cavit Küpeoğlu ile tutuksuz 7 sanık hazır bulundu.
Erzurum Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Özel Hareket Timleri desteğinde 3 Mayıs 2010 günü organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 12 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi tutuklanırken, 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Duruşmada 5 polis memuru tanık olarak ifade verdi. Tutuklu sanık Mustafa Özcan “Tanık beyanlarından aleyhe olanları kabul etmiyorum. Mağdur olduk. Ben anama namus sözü vermiştim bir daha hepse girmeyeceğim diye. Babamı kardeşimi vurdular yerimi kurşunladılar ben karşılık vermedim. Ben ne mafya lideriyim, nede çite lideriyim. Ben suç işlememeye tövbe etmiş bir insanım. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Diğer sanık Muhammet Özgür Özcan ise babasının tahliyesini istedi. Özcan, “Ben ve babamdan başka kimsemiz yok. Bu şartlarda ailemizi bir araya getirerek örgüt suçuna soktular. Babamın eylemlerle ilgisi yoktur. Cezaevinde bile üzerimizde oyunlar oynanıyor. Hepimiz ayrı yerdeyiz. Bayburt ilene gönderdiler. Dilekçe verdik reddedildi. Babamın sağlık durumu vardır, babamın tahliyesine karar verilmesini istiyoruz” dedi.
Bu arada sanık avukatlarından Muhammet Melik Şahin ise tutuklu sanıkların tahliye talebinde bulunarak “Gecikmiş adaletin gereğini kimse yapmıyor. Öncelikle müvekkillerimizin tahliyelerini istiyoruz. Denetim Serbestlik uygulaması yapılabilir.” diye konuştu.
Duruşmada ayrıca Mustafa Özcan hakkında 3. Asliye Ceza mahkemesinde açılan Tehdit ve hakaret dava dosyasının da ağır ceza mahkemesindeki dosyayla birleştirilmesine karar verildi.
Mehkeme heyeti tutuklu sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Editör

Son Güncelleme: 26.01.2012 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ŞENKAYALI CEM 2016-06-17 11:58:02

Allah yar yardımcısı olsun kimsenin karısına kızına çocuğuna namusuna bakmayan dik duruşlu sözünün eri erzurumun adam gibi adam erzurumun dadaşı inşAllah bundan sonra ayağına kimse çelme takmaz arkadan kahpelik yapmazlar

Avatar
kelami güler 2013-06-03 11:35:30

kara musto erzurumun en güzel insanlarından biridir bu emniyetin oyunudur kara musto kimseyinen işi olmaz bu emniyetin oyunudur allah kurtarsın

Avatar
sasasa 2013-01-10 15:30:52

EDİTÖR: YORUMUNUZ YAYINLANMAYA UYGUN BULUNMAMIŞTIR