İŞYERİ VE ATM SOYAN HIRSIZLIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Erzurum'da bir işyerinden para ve altın bununan kasayı çalan ve bir bankanın ATM'sini soyan hırsızlık çetesi İzmir ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonla çökertildi.

06 Mart 2015 Cuma 15:21
İŞYERİ VE ATM SOYAN HIRSIZLIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
Erzurum'da bir işyerinden para ve altın bununan kasayı çalan ve bir bankanın ATM'sini soyan hırsızlık çetesi İzmir ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 6 şüpheli, Erzurum'a getirilerek adliyeye sevk edildi.
Geçen yıl 11 kasım gecesi Lalapaşa Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde bir işyerine giren hırsızlar, içinde 22 bin lira değerinde altın ile para bulunan kasayı kaykay üzerinde otomobile götürüp çaldı. 28 Kasım gecesi de, merkez Aziziye İlçesi Dadaşkent Semti Milli Egemenlik Caddesi'nde bir bankaya ait ATM'nin kabinine giren kasklı 2 kişi, 253 bin lirayı çalarak kaçtı.
Hırsızlık olaylarının birbiriyle bağlantısı olduğunu tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayı gerçekleştirenlerin İstanbul ve İzmir'de bulunduğunu belirledi.
İSTANBUL VE İZMİR'DE OPERASYON

Bunun üzerine 3 Mart günü S.Ç., F.Ç., R.S., Z.A., Y.E.A. ve S.Ö.'nün İstanbul ve İzmir'deki evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Evlerinde 8 bin lira ve bir miktar ziynet eşyası bulunan şüpheliler Erzurum'a getirilerek mahkemeye çıkarıldı.
Öte yandan her iki hırsızlık olayı da güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Soyguncuların yaklaşık 2 ton ağırlığındaki çelik kasayı kaykayın üzerine koyup lotomobile kadar götürdükleri gözlendi. ATM'yi soyan kasklı hırsızlar da güvenlik kamerasına sprey sıkmalarına rağmen görüntülenmekten kurtulamadı. 

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2015 15:25
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAtm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.