İHALEDE TEHDİT İDDİASI

Buz Pateni Federasyonu’nun Erzurum’da yapılan ulaşım ihalesi karakolluk oldu. İhaleye katılmak isteyen Başak Grup Turizm Taşımacılık Şirketi Genel Müdürü Vecihi Çınar (45) tehdit edildiğini ileri sürerek şikâyetçi oldu ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

20 Nisan 2012 Cuma 23:59
İHALEDE TEHDİT İDDİASI
Onur SAĞSÖZ haberi...
Buz Pateni Federasyonu Curling müsabakalarında sporcu ve teknik ekibin transferlerini sağlamak için ulaşım ihalesi yaptı. Geçtiğimiz Perşembe (19 Nisan) günü Curling salonunda düzenlenen ihaleye teklif vermek isteyen Başak Grup Turizm Taşımacılık Şirketi Genel Müdürü Vecihi Çınar, iddiaya göre ihaleye katılan diğer firmaların yöneticileri tarafından tehdit edildi. Durumu Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda İhale Komisyonu Başkanı Murat Akın’a ilettiğini söyleyen Vecihi Çınar, “İhale salonunda polis yoktu. İsimlerini polise verdiğim kişiler tarafından tehdit edilince konuyu komisyon başkanına söyledim ve polis çağırmasını istedim. Polis eşliğinde teklif mektubu vermek istediğimi bildirdim. Ancak komisyon başkanı ‘Polisin burada işi yok. Kendi probleminizi kendiniz çözün. Buna zaman ayıramam’ dedi. Bunun üzerine bende polis çağırdım. Ancak ihaleye giremedim” dedi.
KARAKOLDA İFADE VERDİLER
Curling salonuna gelen polisler eşliğinde Gölbaşı Polis Merkezi’ne giden Vecihi Çınar, verdiği ifadesinde salonda yaşadıklarını anlattı. İhaleye katılmak için teklif mektubu vermeden önce diğer firmaların yöneticileri tarafından bir odaya davet edildiğini anlatan Çınar, “Odaya girer girmez bana hakaret etmeye başladılar. Dağa kaldırmakla tehdit ettiler. Teklif zarfımın ecelimin olacağını ve Erzurum’dan çıkamayacağımı söylediler. Teklif zarfımı elimden almaya çalıştılar ama vermemek için direndim. Hatta içlerinden biri bu ihaleye emek harcadığını teknik şartnameyi bile Komisyon Başkanı Murat Akın ile birlikte hazırladığını söyledi. Yaşanan bu gerginliğin ardından odadan çıktım ve konuyu İhale Komisyonu Başkanı Murat Akın’a ilettim. Polisi aradığımı zaman vermesini ve polis eşliğinde teklif vereceğimi söyledim. Ama bana ‘Bu benim sorunum değil. Polisin burada işi yok. Buna zaman ayıramam’ dedi. Bende teklif vermedim ve salona gelen polisler ile polis merkezine geldim” diye ifade verdi. Kendisini tehdit edenlerden şikâyetçi olduğunu belirten Çınar, salonda polis bulundurulmaması ve ihalenin iptali için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
“POLİSLİK DURUM YOKTU”
Yaşanan bu gelişmelerin ardından ihale tamamlanırken, Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İhale Komisyonu Başkanı Murat Akın, ortada polislik bir durumun olmadığını belirtti. Salon dışında bir tartışma yaşandığını söyleyen Akın, “İhaleye davet ettiğimiz dört firmadan üçü katıldı. İhale sırasında dışarıda bazı tartışmalar yaşanmış. Bizi ilgilendiren bir durum yok, üstelik polislik bir durum da yok. Biz ihalemizi yaptık bitirdik” dedi. Öte yandan şikâyet üzerine olaya Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın başladığı öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 21.04.2012 14:31
Anahtar Kelimeler:
İHALEDE TEHDİT İDDİASI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.