HIRSIZI KAR ÜZERİNDE BIRAKTIĞI AYAK İZLERİ YAKALATTI

Erzurum kent merkezinde Yukarı Sanayi Mahallesi'nde girdiği evden hırsızlık yapan şüpheli, polisin kar üzerindeki izleri takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.

21 Aralık 2012 Cuma 18:26
HIRSIZI KAR ÜZERİNDE BIRAKTIĞI AYAK İZLERİ YAKALATTI
Edinilen bilgiye göre, gece yarısı saat 02.45 sıralarında Yukarı Sanayi Mahallesi'nde bir ikametten hırsızlık olayı ihbarını değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olay yerine intikal etti. İkamet sahibi F.O. ile görüşen ekipler, şahsın ikamete giriş çıkış noktalarını ve kaçış istikametini tespit ederek şüpheliye ait ayak izleri tespit etti. Şüphelinin kaçış noktasında da izlere ulaşılması üzerine karlı zeminde ayak izlerinin azimle takibine başlanılarak şüpheli şahsın izleri yaklaşık 5 kilometre kadar takip edildi. Bu esnada Halit Paşa Caddesi üzerinde şüpheli şahsa yetişilmesine rağmen karda bıraktığı ayakkabı izlerinin takip edildiğini anlayan şüpheli, ayağındaki lastik ayakkabıları çıkararak kar üzerinde çorapla koşarak izini kaybettirmeye çalıştı. Ancak polis ekipleri şahsın ayakkabılarını çıkararak çorapla kaçmaya başladığını tespit ederek, takibine devam etti. Kaçış güzergahından ve yönteminden bu şahsın daha önce pantolonculuk olarak tabir edilen hırsızlık yöntemiyle geceleri evlerinde uyuyan vatandaşların birinci katlardaki evlere girerek pantolon cebinde bulunan nakit para, cep telefonu ve değerli eşyaları çalan H.A. (33) isimli şahıs olabileceği değerlendirildi. Ekiplerin şahsın Aziziye Mahallesi civarındaki evine yönelmesi sırasında şahsın ikametine girerken görülmesi üzerine konuyla ilgili olarak şüphelinin evi ekiplerce ablukaya alındı. Kapının çalınmasına rağmen şüphelinin kapıyı açmaması üzerine kırılarak içeri girildi. Yapılan aramada salonda bulunan vitrinin arkasına saklanan H.A. (33), yakalanarak izleri takip edilen lastik ayakkabılar bulundu.

H.A. (33) hakkında dört ayrı hırsızlık suçundan aranmasının bulunduğu hakkında kesinleşmiş 2 yıl 10 ay hapis cezası olduğu öğrenilirken, şüpheli H.A. çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör

Son Güncelleme: 21.12.2012 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.