EYLEMCİLERE POMPALI TÜFEKLİ KILIÇLI TEPKİ

Erzurum’da Kobani’de yaşananları protesto etmek isteyen HDP’lilerin ev ve iş yerlerinin camlarını kırması üzerine toplanan vatandaşlar gruba saldırdı.

07 Ekim 2014 Salı 15:43
EYLEMCİLERE POMPALI TÜFEKLİ KILIÇLI TEPKİ
Suriye'de IŞİD'in Kobani'ye girmesi üzerine Erzurum'da PKK yandaşı bir grup polise taş ve molotof bombaları ile saldırdı.
Bu sırada çevredeki vatandaşlar da pompalı tüfek, taş ve sopalar ile karşıt gruba saldırdı.
IŞİD'in Kobani'ye girmesi üzerine başlayan olaylar devam ediyor. Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde terör örgütü yandaşları izinsiz gösteri ve yürüyüş gerçekleştirdi. Grup daha sonra polise taş ve molotof ile saldırdı. Polis saldırıya TOMA araçlarından sıktığı tazyikli su ile karşılık verdi. Bu sırada Çevik Kuvvet ise biber gazı kapsülü ile eylemcilerine müdahalede bulundu.
PKK yandaşlarının eylemine öfkelenen aynı bölgedeki diğer vatandaşlar ise sokağa döküldü. Karşıt grup, terör örgütü yandaşlarına pompalı tüfek, taş, sallama tabir edilen döner bıçağı ve sopalar ile saldırdı. Polis iki grubu da güçlükle kontrol altına aldı.
Olaylarda yaralanan ve polisin biber gazından etkilenen 3 kişi olay yerinde hazır bulundurulan ambulanslar ile hastanelere sevk edildi.
Öte yandan Erzurum'un Tekman ilçesinde de küçük bir grup Kobani'yi bahane ederek eylem yaptı. Polisin uyarısıyla grup yürüyüş yaptıktan sonra dağıldı.

Editör

Son Güncelleme: 07.10.2014 16:15
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHDPErzurum Olaylar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.