ETSO’DA POLİSE, İLETİŞİM SEMİNERİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erzurum Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü, emniyet mensuplarına yönelik, “İletişim ve Kriz Yönetimi-Halkla İletişim” konulu bir seminer düzenledi.

21 Haziran 2012 Perşembe 17:30
ETSO’DA POLİSE, İLETİŞİM SEMİNERİ
ETSO Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen seminere, Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyeleri; Doç. Dr. Fatma Geçikli, Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akbulut ve Araştırma Görevlisi Ayhan Doğan konuşmacı olarak katıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görevli şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri, birim amirleri ve çok sayıda polis memurunun katıldığı seminerde ilk konuşmayı yapan Doç. Dr. Fatma Geçikli, polisin dışarıyla olduğu kadar iç iletişiminin de güçlü olması gerektiğine dikkati çekerek, bu konuda amir pozisyonundaki görevlilere önemli sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Karşıdaki insana gülümsemenin, karşılıklı iletişim için iyi bir başlangıç olduğunu anlatan Doç. Dr. Fatma Geçikli şunları söyledi;
“İnsan gülümsemek için 14 kasını kullanırken, somurturken de 72 kasını kullanmak zorunda kalıyor. Yani çok daha az kasımızı kullanarak çok daha güzel ve olumlu şeyler yapmamız söz konusu olabiliyor. Bu nedenle, kurum için iletişimde insanlar birbirine gülümsemeyi, tebessüm etmeyi ve bir ‘nasılsın?” demeyi çok görmemelidir. Bazen aksi durumlarda yaşanıyor. Yani aradaki denge iyi kurulamayınca bazen sıkıntılar da yaşanıyor. İlişkilerde denge çok önemli. İletişim gerçekten böyle bir şeydir. Çok fazla yaklaşırsan yanarsın, uzaklaşırsan donarsın. Dengeyi sağlamak lazım. İletişimin temelinde bu vardır”
Seminerde daha sonra Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akbulut ve Araştırma Görevlisi Ayhan Doğan, kriz yönetimi ve halkla iletişim konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 21.06.2012 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.