ERZURUM’DA BIÇAK DEHŞETİ

Erzurum’da hemen hemen işlenen asayiş suçlarının tamamına yakının da bıçak kullanılması üzerine Vali Sebahattin Öztürk’ün talimatıyla başlatılan bıçakla mücadele kapsamında polisin son 3 ay içerisinde yaptığı kontroller de bin 57 adet kelebek ve sallama tabir edilen döner bıçakları ele geçirildi.

29 Mayıs 2012 Salı 17:32
ERZURUM’DA BIÇAK DEHŞETİ
Erzurum’da özellikle 18 yaş altı gençlerin üzerlerinde taşıdıkları bıçaklar, vatandaşlara korku saçıyor. Kentte ürkütücü boyuta gelen bıçak taşıma merakı nedeniyle yaklaşık 4 ay önce yapılan bir toplantı da Vali Sebahattin Öztürk, kızgınlığını dile getirmişti. Bıçak olayının bir kültür olmadığına vurgu yapan Vali Öztürk, bıçakla işlenen suçların asayiş huzur ve güvenliği tehdit ettiğini belirterek, bu kapsamda kamu güvenliği ve kamu düzenini koruması amacıyla özel bir yasa ile polisin harekete geçmesi talimatını vermişti.
Bunun üzerine polisin başlattığı uygulamalar kapsamında il genelinde son üç ay içerisinde bin 57 adet kelebek ve sallama tabir edilen döner bıçakları ele geçirildi.
Öte yandan Erzurum Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Bilindiği üzere kişi ve toplum güvenliğini tehdit eden unsurların ortadan kaldırılarak vatandaşımızın daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamını sürdürmesi bakımından önleyici güvenlik hizmetleri büyük önem taşımaktadır. İlimiz merkezinde, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanarak huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşanabilmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü ve Polis Merkezi Amirliklerince sorumluluk bölgelerinde önleyici koruyucu ve caydırıcı güvenlik hizmetlerini yasaların kendilerine verdiği görev, yetki ve sorumluluk çerçevesinde yerine getirmektedirler. Yürütmekte oldukları bu önleyici görevleri esnasında herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılması veya tespit edilmesi halinde mer’i mevzuat hükümlerine göre gerekli yasal işlemler yapılmak üzere alınan şahıslar düzenlenen olay ve yakalama tutanağı ile birlikte ilgili birime teslim edilmektedir. Asayiş Şube Müdürlüğümüz ilimiz merkezinde toplumun huzuru, güvenliği ve düzenin sağlanması amacıyla, önleyici ve koruyucu güvenlik hizmeti sunmakla birlikte herhangi bir olayın vuku bulması durumunda olay yerine en kısa sürede intikal ederek olayın kontrol altına alınması ve faillerin yakalanması işlemini yerine getirmektedir. İlimizde bıçakla işlenen suçlar asayiş huzur ve güvenliği tehdit etmektedir. Polis Ekiplerimiz bu suçla mücadele için gayretle çalışmaktadırlar. Erzurum Valiliğinin 10.02.2012 tarih ve 2012/516 sayılı kararı ile ilimiz sınırları içerisinde kamu güvenliği ve kamu düzenini koruması amacıyla 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen Kelebek ve Sallama tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasını yasaklamış ve buna uymayanlara İdari Para Cezası uygulanması konusunda karar almıştır. Bu kapsamda Asayiş Şube Müdürlüğü ve Polis Merkezi Amirliklerine bağlı ekiplerin ilimiz merkezinde yapılan uygulamalarda son üç ay içerisinde toplam 1057 adet Maksat Dışı Taşınan Bıçak alınmış, 2012 Mayıs ayı içerisinde Kabahatler Kanunun 32. Maddesine istinaden 478 adet Kelebek ve Sallama tabir edilen bıçak alınarak gerekli işlemler yapılmış olup, ilgili Polis Merkezi Amirliklerine teslim edilecektir.”

Editör

Son Güncelleme: 29.05.2012 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.