ERZURUM'DA ASAYİŞ

Erzurum'da günün özeti...

14 Kasım 2012 Çarşamba 15:37
ERZURUM'DA ASAYİŞ
KİMLİĞİNİ KAYBETTİ PETROL KAÇAKÇISI OLARAK ARANDI

Polise başvuran H.K. hakkındaki suç iddialarıyla ilgisi bulunmadığını belirterek şikayetçi oldu. 
Edinilen bilgiye göre H.K. isimli şahıs, 1997 yılında kendi adına düzenlenmiş kimliğini kaybetti. Petrol kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla aranan H.K. işlemediği suçlar yüzünden mağdur olduğunu belirterek polise başvurdu.

Mağdur H.K., şüpheli şahısların bir an önce yakalanmasını istedi.


ERZURUM’DA 650 LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ


Erzurum’da TIR parkı olarak kullanılan bir akaryakıt istasyonunda, variller içerisine depolanmış 650 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. 
Edinilen bilgiye göre, Erzurum İl Jandarma Komutanlığına yapılan bir ihbar üzerine Pasinler ilçesi Hamamderesi mevkiinde faaliyet gösteren ve TIR parkı olarak kullanılan bir akaryakıt istasyonuna operasyon düzenlendi. 3 şüpheli variller içerisine depolanmış kaçak akaryakıtı istasyon sahasında bulunan kamyonlara aktarırken suçüstü yakalandı. 650 litre kaçak akaryakıt ile birlikte akaryakıt ikmaline yarayan 1 adet motor ele geçirildi. Akaryakıt istasyonu yetkilileri hakkında yasal işlem başlatılırken, olayda ele geçirilen kaçak akaryakıt İl Özel İdaresine teslim edilerek, 3 şüpheli şahıs adliye’ye sevk edildi.

ŞENKAYA’DA ODUN KAÇAKÇISI KISKIVRAK YAKALANDI



Şenkaya Kömürlü Jandarma Karakolu Ekipleri, traktör ile kaçak odun taşıyan bir kişiyi yakaladı. 

Kömürlü Jandarma Karakolu ekipleri gece yarısı devriye faaliyetlerini yürütürken şüphelendikleri traktörü takibe aldı. Deliktaş Köyü ve Paşalı Beldesi arasında traktörü durdurarak arama yapan jandarma ekipleri A. P. yönetimindeki 25 DU 554 plakalı traktörde kaçak kesimi yapılmış 8 bin metreküp kaçak çam odunun olduğunu tespit etti.

Kaçak kesimi yapılan oduna el koyan jandarma ekipleri A.P.’yi gözaltına aldı. A.P. jandarmada alınan ilk ifadesinin ardından Şenkaya Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Ele geçirilen 8 bin metreküp odunun ise Şenkaya Orman İşletme Müdürlüğüne Akşar Pınar Orman İşletme Şefliği odun deposuna teslim edildi.


KARAÇOBAN VE KÖYLERİ KARANLIKTA KALDI


Erzurum’un Karaçoban İlçesi ve bağlı köylerde sokak lambalarının armatör bulunmadığı için çalışmadığı bildirildi. 
Vatandaşlar ilçe TEDAŞ İşletme Şefliğine durumu bildirmelerine rağmen sokak lambaları takılmadığı için karanlıkta kaldıklarını belirterek, “Sokaklara çıkamıyoruz. Korkuyoruz. Defalarca durumu yetkililere bildirmemize rağmen bize malzeme olmadığını söylediler. Vatandaşlar olarak direk talebinde bulunduk. Direkler geldi ama iletgen olmadığı için yani dikilen direklere iletgen olmadığı için uygulama yapılamıyor” diye konuştu.

Köylüler; biran önce gerekli olan malzemelerin gönderilmesi konusunda yetkililerden yardım istediler.


ZABITA EKİPLERİ YEMEKHANE VE KANTİNLERİ DENETLEDİ



Oltu Belediyesi Zabıta ekipleri, Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi Yemekhanesini denetlediler. 

Oltu Belediyesi Zabıta ekipleri Anadolu Öğretmen Lisesi yemekhanesi öğrenci Kantini ve tuvaletler zabıta ekipleri tarafından kontrol edildi. Yapılan kontrollerde okul hijen konusunda zabıta ekiplerinden tam not aldı Mutfağının özelikle son derece hijyene uğun olması zabıtalardan takdir aldı.

Okul Müdürü Salih Kaygusuz, “Öğrencilerimizin sağlığı çok önemli, bunun için okulumuzu yemek hanemizi yatak hanemizi gece gündüz demeden sürekli olarak kontrol ediyoruz temizletiyoruz. Yiyecek ve temizlik konusunda hassas olmak zorundayız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın temiz ortamlarda leziz yemekler yedirmek için büyük çabalar harcamaktayız” dedi.

ERZURUM’DA 50 ADET GÜMRÜK KAÇAĞI CEP TELEFONU ELE GEÇİRİLDİ



Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 50 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre KOM Şube ekipleri A.M ve A.B şahıslarının hareketlerinden şüphelenerek kolilerde arama yaptı. Yapılan arama sonucunda 50 adet gümrük kaçağı cep telefon ele geçirildi. Ele geçirilen 50 adet gümrük kaçağı cep telefonu muhafaza altına alınırken 
olayla ilgili yakalanan şüpheliler Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

BASKET OYNARKAN KAFASINI POTAYA ÇARPTI



Erzurum’un Gürcü kapı semtinde basketbol oynayan V.B.K kafasını potaya çarpması sonucu yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre; V.B.K basketbol oynamak üzere evlerinin önündeki sahaya indi. Basketbol sahasında tek başına basket oynadığı sırada dalgınlık sonucun kafasını basket potasına çarpan V.B.K çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2012 16:00
Anahtar Kelimeler:
ERZURUMDA ASAYİŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.