ERZURUM'DA DRONE YASAĞI

Erzurum Valiliği, kamu güvenliğini sağlamak amacıyla il merkezinde 22 kilometrelik alanda Drone'lerin uçuşunu yasakladı.

admin
admin
13 Nisan 2016 Çarşamba 16:29
ERZURUM'DA DRONE YASAĞI
Erzurum Valiliği, kamu güvenliğini sağlamak amacıyla il merkezinde 22 kilometrelik alanda Drone'lerin uçuşunu yasakladı. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Merkez ve ilçelerimizde bulunan Valilik/Kaymakamlık, askeri bölge, bina, tesisler ve lojmanları, adliye binası ve lojmanları, emniyet bina, tesis ve lojmanları, kamu kurum ve kuruluşlara ait bina, tesis ve lojmanları gibi benzeri yerlerle, irtifadan bağımsız olarak havalimanlarının meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yönde uzunlamasına 22 kilometrelik alandaki uçuşlar, helikopter pistleri ve cezaevlerinin üstünde, NOTAM (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararıyla belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde Drone'lerin uçuşları yasaklanmıştır" denildi.

Alınan karara göre, her türlü İnsansız Hava Araçlarını (Drone) alan, temin eden, kullanan şahısların en yakın kolluk birimlerinde ya da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden kullanım amacının, markası ve modelinin bildirerek kayıt altına alınması gerektiği, kayıt altına alındıktan sonra yasak olmayan bölgelerde sorumluluk alanına göre kolluk birimlerine bilgi vermek suretiyle uçurabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, "İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32. nci maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır. Ancak, kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi halinde vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacakları bildirilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.