DADAŞ'I ÇARPMAYA KALKTI, BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALDI

Erzurum’da kendisini telefonla arayanların dolandırıcı olduğunu anlayan bir vatandaş, polisle işbirliği yaparak zanlıyı Adana’da bankada yakalattı.

admin
admin
07 Mayıs 2016 Cumartesi 20:30
DADAŞ'I ÇARPMAYA KALKTI, BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALDI
Erzurum’da kendisini telefonla arayanların dolandırıcı olduğunu anlayan bir vatandaş, polisle işbirliği yaparak zanlıyı Adana’da bankada yakalattı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Yakutiye’de ikamet eden Ömer Aydın Kubilay’ı arayarak kendilerini polis olarak tanıttan dolandırıcılar, “Hesabınızdan 27 bin TL para çekilmiş. Parayı çeken kişiler yol uygulamasında yakalandı. Otomobilde sizin kimlik bilgileriniz çıktı. Şüpheliler iki kişinin daha olduğunu söyledi. Siz verilen hesaba para yatırın, biz de diğer iki şüpheliyi yakalayalım” dedi. Dolandırıcıların farkına varan Ömer Aydın Kubilay, parasının olmadığını ama bankadan 15 bin lira kredi çekebileceğini söyledi. Verilen banka hesabının Adana’da olduğunu tespit eden Ömer Aydın Kubilay, dolandırıcıların telefonu kapatmasının ardından polisi arayarak durumu anlattı.

VERİLEN HESABA 1 LİRA YATIRDI

Polisle işbirliği yapan ve verilen hesaba 1 TL yatıran Kubilay, kendisini arayan dolandırıcılara “Verdiğiniz hesaba 15 bin TL yatırdım. Şüphelileri yakalayınca parayı geri verirsiniz” dedi. Bunun üzerine harekete geçen polis, bankadan parayı çekmeye giden şüpheli Metin A.’yı (47) gözaltına aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Metin A., ifadesinde Gaziantep’ten çalışmak için Adana’ya geldiğini belirterek, “Yolda gördüğüm birisi yanıma geldi. Bana ‘hesabıma para yatırılacak. Benim hesap kapatılmış. Bana yardım eder misin? Söyleyeyim senin hesaba para yatırsınlar’ dedi. Ben de hesabımı verdim. Parayı bankadan çekerken polis gözaltına aldı. Benim dolandırıcılıkla bir alakam yok” diye ifade verdiği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.