ÇOCUK ŞUBE, ÖĞRENCİLERE SUÇU ANLATTI

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü ile birlikte öğrencilere suç ve çocuk suçluluğu ve güvenli interneti anlattı.

07 Aralık 2012 Cuma 18:31
ÇOCUK ŞUBE, ÖĞRENCİLERE SUÇU ANLATTI

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü ile birlikte öğrencilere suç ve çocuk suçluluğu ve güvenli interneti anlattı. Erzurum Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde düzenlenen seminere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürü Reşat Yılmaz, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın eşi Sevilay Yıldız, Erzurum Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Çevik, Çocuk Şube Müdürü Dr. Yusuf İnci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Dr. İnci, etkinlikte “Çocuk Suçluluğu ve Önleme Stratejileri” adlı sunum yaptı. İnci, öğrencilere seslenerek, “Biz polisler olarak sizlere ayrı bir önem ve değer veriyoruz. Bizim için suçlu çocuk yoktur, suça itilmiş ve suça sürüklenmiş çocuklar vardır. Suça sürüklenmiş, suçun mağduru, sokakta çalışan ve burada yaşayan, ihmal edilmiş tüm çocuklarla ilgili işlemleri Çocuk Şube yürütmektedir. Basında yanlış bir algı var. ‘Çocuklar suç işler ceza almaz’ diye. Çocuklar suça sürüklenir ve suç işlerseler onlar da ceza alır” dedi. Şiddete değinen İnci, “Ufak bir kavga neticesinde arkadaşınıza zarar verirseniz bu bir şiddettir. Bu suç, ceza kanununda 4 ay ile 6 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılır. Şiddet şiddeti doğurur. Dolayısıyla en çok ihtiyaç duyduğumuz şey sevgidir, uzlaşmadır ve hoşgörüdür” diye konuştu. Çocuk Şube Müdürü Dr. Yusuf İnci’nin sunumunun ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürü Reşat Yılmaz, güvenli internet hakkında görüş belirtti. Konuşmaların ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Editör

Son Güncelleme: 07.12.2012 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.