ÇİRKİN SALDIRI

Zafer Gazetesi Yazı İşler Müdürü Faruk Özkan, kanun karşısında kendilerini ‘sorumsuz’ zanneden bir grup tarafından saldırıya uğradı.

14 Mart 2011 Pazartesi 10:01
ÇİRKİN SALDIRI

Özkan’ın, aynı zamanda mali işler sorumlusu olarak görev yaptığı şirkete borçlu durumda bulunan söz konusu grup, bu borcu ödemek yerine kaba kuvvete başvurdu. Yazı İşleri Müdürü Faruk Özkan’a saldırarak hastanelik eden ve şehirde karıştıkları çeşitli suçlarla tanınan grup, bununla da yetinmeyerek Zafer Ofset ve Zafer Gazetesi’nin baskı tesislerini hedef aldı. Tesisleri silahla basan ‘şehir eşkıyaları’, olaya polisin müdahalesiyle gözaltına alındı. Saldırganlar tarafından darp edilen Faruk Özkan ise, hastaneden aldığı raporla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DARP EDİLDİ
“Bu kadarına da pes doğrusu” dedirtecek olay, Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk Özkan’ın, mali bir sorunu çözmek için devreye girmesiyle başladı. Çalıştığı şirketin aynı zamanda mali işler sorumlusu olan Özkan, alacaklı olan karşı tarafla görüşme yolunu seçti. Borçlu tarafla yaptığı görüşmede hiç beklemediği bir tutumla karşılaşan Özkan, “Biz Erzurum’un haracını yerken, sen bizden para mı istiyorsun?” diye sert çıkan grup üyeleri tarafından önce hakarete, ardından darpa maruz kaldı. Kimliğini bilmediği kişilerce adeta linç edilen Özkan, saldırganların elinden çevredeki vatandaşların araya girmesiyle kurtulabildi. Yürümekte zorlanan ve kendinden geçen Özkan, olay yerinden geçen bir ekip otosu tarafından hastaneye kaldırıldı. Acil müşahede altına alınan, yüzünde ve burnunda çatlaklar oluşan Faruk Özkan, aldığı sağlık raporuyla savcılığa suç duyurusunda bulunurken, ‘şehir eşkıyaları’ bununla da yetinmedi.

İŞYERİNİ BASTILAR
Faruk Özkan’ı darp ettikten sonra bellerindeki tabancalarla Zafer Ofset’i basan grup üyeleri, tehditler savurmaya burada da devam etti. Tesis yetkilileri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan, ancak saldırgan tutumlarını sürdürmeye devam eden ‘şehir eşkıyaları’, olay yerine çağrılan polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Üzerlerinde yapılan aramada tabanca ele geçirilen şahıslar, şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma ise, devam ediyor.

ASAYİŞ SORUNU YİNE GÜNDEMDE
Öte yandan şehir merkezinde yaşanan bu olay, Erzurum’da ‘çete’ tarzı yapılanmaların oluşmaya başladığını gözler önüne sererken, asayiş sorununu da gündeme getirdi. Esnafın yakasına yapışarak haksız kazanç elde etmeye çalışan kişi ya da grupların bir an önce etkisiz hale getirilmesi ve adalete teslim edilmesi, kamuoyunun en büyük beklentisi haline gelirken, Zafer Ofset Tesisleri’ne yönelik olarak yapılan bu saldırı dolayısıyla hukuk önünde mutlaka hesap sorulacağı kaydedildi.

KAYGI İÇERİSİNDEYİZ
Zafer Ofset ve Zafer Gazetesi’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kurum olarak yıllardan beri Erzurum'da katma değer üretme ve istihdam sağlama noktasında çok önemli bir sorumluluk yüklenmiş bulunmaktayız. Tesislerimizde 30'a yakın insana ekmek kapısı açmış olmamızın yanında, ‘hukuk tanımaz’ ve ‘haksız kazanç elde etme’ meraklısı bir grup tarafından saldırıya uğramış olmamız, endişemizi artırmış olmakla birlikte maişeri vicdanda da derin bir yara açmıştır. Bugüne kadar ticari ilişkilerimizde hep dostluk ve kardeşliği ön planda tutmuş olan bizler, üzülerek itiraf etmek istiyoruz ki; endişe ve kaygı içerisindeyiz. Bu yüzden kurumumuza veya kurum içerisinde çalışan herhangi bir çalışanımızın başına gelecek her türlü müessir fiil ve davranıştan savcılıkta ismi geçen ve olaya karışan kişiler ve yanındaki insanlar sorumludur.”

Editör

Anahtar Kelimeler:
ÇİRKİN SALDIRI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.