Cezaya müsamaha isteyen şoföre polisten "kural dersi"

Erzurum'da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan okul servisleri denetlemesinde kesilen trafik cezasına müsamaha isteyen şoföre trafik polisi "kural dersi" verdi

admin
admin
21 Eylül 2018 Cuma 08:27
Cezaya müsamaha isteyen şoföre polisten "kural dersi"

Erzurum'da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde emniyet kemeri takmadığı için yazılan cezaya müsamaha gösterilmesini isteyen servis şoförüne trafik polisi kuralları hatırlatarak, "Öyle bir müsamaha yok, emniyet kemeri hem çocukların hem de sizlerin can güvenliği için büyük önem taşıyor." dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması sebebiyle kent genelinde okul servisi araçlarını denetlemesi sürüyor.

Trafik ekipleri, öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla kentin çeşitli noktalarında ana ve ara arterlerdeki denetimlerinde okul servislerini durdurup evrak kontrolü yaptı.

Sürücü belgesi ile araç bilgilerini sorgulayan ekipler, sürücülere çeşitli uyarılarda bulundu.

Emniyet kemerinin önemi hakkında sürücü ve yolculara bilgi veren ekipler, öğrencilere emniyet kemeri taktırmayan, fazla öğrenci taşıyan ve evrakları ile araçlarında eksiklik bulunan servis araçlarının sürücülerine ilgili maddeler uyarınca ceza yazdı.

Cemal Gürsel Caddesi Millet Bahçesi Kavşağı'ndaki uygulamada durdurulan bir servis aracının şoförüne, emniyet kemeri takmaması nedeniyle idari para cezası kesildi.

Servis şoförünün "Bu seferlik müsamaha gösterin" sözlerine ise görevli trafik polisi "Öyle bir müsamaha yok, emniyet kemeri hem çocukların hem de sizlerin can güvenliği için büyük önem taşıyor. Ayrıca seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmayacağız, kırmızı ışık ve şehir içindeki hız limitlerine uyacağız." diyerek kuralları hatırlattı.

Aynı noktada trafik polislerince aracı denetlenen bazı servis şoförleri ise denetimlerin faydalı olduğunu söyledi.

Sürücülerinin yanı sıra öğrenciler de denetimlerden memnun olduklarını dile getirdi.

Ekiplerin denetimleri, aralıklı günlerde devam edecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.