27 ŞEHİT VERİLEN BASKINLARA KATILAN TİM KOMUTANI HAİN HAKİM ÖNÜNDE

Dağlıca, Hantepe ve Gediktepe'de 27 şehit verilen baskınlara katılan ve Ağrı’da yakalanan PKK'nın Tendürek sorumlusu Tim Komutanı 'Serkeş' kod adlı terörist Zafer Zal, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade verdi.

09 Kasım 2012 Cuma 16:39
27 ŞEHİT VERİLEN BASKINLARA KATILAN TİM KOMUTANI HAİN HAKİM ÖNÜNDE
Terörist Zal, 18 yıl içerisinde örgütten 1 kez kaçmak istediğini belirterek eylem talimatlarının Kuzey Irak’taki karargah yada merkezden geldiği itirafında bulundu.
Dağlıca, Hantepe, Gediktepe karakollarına düzenlenen üç ayrı baskında 27 şehit verilmesine neden olan ve geçen yılın Aralık ayında Ağrı’da bir evde uyurken yakalanan, PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede ifade veren Zal, şöyle konuştu:
“Ben yaralanan grubu taşıyanların içerisinde yer alıyordum. Genellikle Zaho ve Zap kamplarında kaldım. 1995 yılında örgüte katıldım. 18 yıldır örgüt içerisinde çeşitli görevlerde bulundum. Son 1 kaç yıldır tim ve tabur anlamında komutan olarak görev yaptım. Örgütte bize emirler yukarıdan gelirdi. Karargah yada merkezden gelirdi. Timden bir arkadaş gider o talimatı alırdı. Ancak getirdiği talimatı kimseye söylemezdi. Daha sonra eylem yerine getirilirdi. ‘Fırat’ kod adlı İbrahim Tikan’ı daha önceden tanımazdım. Mehmet Acar’ı gruba geldiğinde tanıdım. Bu kişilerle birlikte eylemlere katıldık. Ancak doğrudan eylemlerin içerisinde değildim. Abdullah Marhan’ı köyde tanıdım. Kaleşkom’da bulunduğum sırada İbrahim Tikan bana Ağrı’ya giderek eylem yapacağını söyledi. Bende kendisine merkezin haberi olmadan bu şekilde eylem yapma uyarısında bulundum. Tikan’ın ısrar etmesi üzerine bende insiyatifin kendisinde olduğunu söyledim. Yanımdan 1 adet kaleşnikof marka silah ve 3 adet el bombasıyla ayrıldı. Ağrı’daki ablasının yanına gideceğini söyledi. Biz araçla giderken kaza yapıldığı haberi geldi. Ancak ben o araçta olmadığım için kimlerin kaçtığını bilmiyorum.”
Mahkeme heyeti, 9’u tutuklu toplam 15 sanığın yargılandığı terör davasıyla ilgili bugün sadece 'Serkeş' kod adlı terörist Zafer Zal’ın dinlenmesine karar vererek mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2012 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.