Yücelik: İş dünyasına rahat bir nefes aldıracak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasından "Ekonomi Reform Paketi" değerlendirmesi...

admin
admin
15 Mart 2021 Pazartesi 07:15
Yücelik: İş dünyasına rahat bir nefes aldıracak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik Reform Paketi ile hayata geçirilecek düzenlemelerin yeni tip korovirüs (Kovid-19) döneminde zor günler yaşayan iş dünyasına rahat bir nefes aldıracağını belirtti.

Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, reform paketiyle dar gelirli küçük esnafa vergi muafiyeti getirildiğini hatırlattı.

Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi, salgının büyük oranda etkilediği ve birçoğu hizmet sektöründe yer alan 850 bin esnafın beyan yükümlülüklerinin kaldırılmasının çok önemli olduğunu bildiren Yücelik, şunları kaydetti:

"Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı odağına alan yeni paketle hayata geçirilecek düzenlemeler, pandemide zor günler yaşayan iş dünyasına rahat bir nefes aldıracak. Özellikle bu düzenleme küçük esnafımıza sıkıntılı döneminde büyük bir moral ve motivasyon sağlayacak. Ayrıca yeni düzenlemelerin, kamu alımlarında yerli ürünlere yönelinmesine, yurt içi sanayinin gelişmesine, çeşitlenmesine ve büyümesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Reform paketinin farklı düzenlemeler de içerdiğini belirten Yücelik, şöyle devam etti:

"Reform paketi, esnaf ve işletmelere yönelik düzenlemelerin yanı sıra vergi sistemi, mali disiplin, enflasyonla mücadele, üretim, istihdam, finans ve bireysel emeklilik gibi ekonomiyi her yönüyle ele alan teşvik, yenilik ve değişikler de içermekte. 1 yıl önce başlayan pandemi dönemini, devletimizin teşvik ve destekleriyle, işletmelerimizin, çalışan ve üretenlerimizin de özverileriyle geride bıraktık. Bugüne kadar ekonominin pandemiden etkilenmemesi için herkes üzerine düşen çabayı gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız yeni reform paketini açıkladı. Birçok yapısal düzenlemeleri öngören, yatırım ortamının iyileştirilmesinin önünü açacağı ifade edilen, istihdamı destekleyen, öngörülebilirlik ve şeffaflığı kolaylaştıran yenilikler içeren reform paketinin sahadaki yansımalarını en kısa zamanda görmeyi arzu ediyoruz. Paketin, ülkemizde daha fazla yatırım, üretim ve istihdama yol açmasını ümit ediyor, emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz."

Yücelik, iş dünyası olarak yeni dönemde de yatırım, üretim ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumETSOLütfü Yücelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.