YÜCELİK; HEDEFİMİZ İLK 100

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırma sonuçları kamuoyuna açıkladı. 1992 yılında özelleştirme yoluyla satın alınan ve o yıllarda sadece Aşkale’deki tek bir fabrikaya sahip olan Aşkale Çimento, listede bir önceki yıla göre 9 basamak yükselerek 154’üncü oldu.

17 Haziran 2015 Çarşamba 15:21
YÜCELİK; HEDEFİMİZ İLK 100
İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırma sonuçları kamuoyuna açıkladı. 1992 yılında özelleştirme yoluyla satın alınan ve o yıllarda sadece Aşkale’deki tek bir fabrikaya sahip olan Aşkale Çimento, listede bir önceki yıla göre 9 basamak yükselerek 154’üncü oldu. 

“BU BAŞARI HEPİMİZİN ORTAK ÜRÜNÜ”

ERÇİMSAN Holding’e bağlı tüm fabrika ve işletmelerde; yola çıktıkları ilk günde ortaya koydukları ilkeleri etkin kılmanın, ekonomik riskleri kontrol etmek kadar değerli olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Büyümemizi ve atılımlarımızı; tüketicilerimizin, bayilerimizin, çalışanlarımızın, hissedarlarımızın ve diğer tüm paydaşlarımızın verdiği güçle devam ettirmekteyiz. Ortaklarımıza ve sorumlu olduğumuz insanlara karşı yönetim olarak gösterdiğimiz şeffaflık başarımızda önemli etkendir. Şirket olarak kısa vadeli kazanımlar yerine her zaman için sürdürülebilir karlılığı hedef aldık. İşte bu yönetim tarzı ve kolektif ruhla basamakları emin ve her gün biraz daha güçlenerek çıkıyoruz. İSO’nun açıkladığı sanayinin devler listesinde 154’üncü sıraya yükselmiş olmamız 23 yıldır bu iş için yüreğini koyanların ortak başarısıdır. ” dedi.

“300 BİN TONDAN 10 MİLYON TONA”

Geldikleri nokta ve yakaladıkları başarıların “ortaklık kültürünün” en güzel yansımalarından birisi olduğunu vurgulayan Yücelik, “Hepimizin değer kattığı “ERÇİMSAN ve Aşkale” markası, emeklerimizin en güzel karşılığıdır sanırım. Şirket olarak İSO’nun Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde hedefimizi ilk 100 olarak belirledik. Aşkale Çimento’nun 1992 yılında yıllık 300 bin ton çimento üretim kapasitesi vardı. Bu gün Türkiye’nin doğusundan batısına ürün pazarlaması yapan şirketimizin; yıllık 6 milyon 500 bin ton klinker ve 10 milyon ton çimento üretim kapasitesi bulunmaktadır. Toplam bin 800 m3/saat hazır beton üretim kapasitesiyle de yüksek kalitede ürün ortaya çıkarmaktayız. 2004 yılında Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 478. olarak girmiştik. Bu gün sıralamada 154. olduk. Özel sektör sıralamasında ise 146. basamaktayız. Kaldı ki, bu değerlendirmeler satın aldığımız Sançim Bilecik Çimento dahil edilmeden yapılmıştır. Sançim Bilecik Çimento dahil edildiğinde sıralamamız tahmini 106. basamaklara çıkmaktadır. Yani bizim için ilk yüzde olmak artık hayal değil.” diye konuştu.

“SEKTÖRÜNDE EN BÜYÜK 4. GRUP OLDUK”

İstanbul Sanayi Odası’nın, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine bakıldığında Aşkale Çimento’nun sektörel olarak Türkiye’nin en büyük 4. Grubu olduğunu hatırlatan Başkan Yücelik şöyle konuştu, “1992 yılında; Erzurum’dan Bursa’ya, Aşkale’de Van’a, Trabzon’dan Ağrı’ya, Rize’den Erzincan’a, Giresun’dan Gümüşhane’ye, Bilecik’ten Tokat’a ve Amasya’ya kadar fedakarlığı, cesareti ve yürekli olmayı esas alınca neler başarılabileceğini herkese gösterdik. Kolektif çalışma ruhu, yüksek teknolojisi, rekabet gücü, dinamik organizasyon yapısı, sağlam pazarlama ağı, hızlı karar verebilme yeteneği, rekabet edebilirliği ve tüm yönetim süreçlerindeki sürdürülebilir çözümleriyle BİZE güvenenleri 23 yıldır her anlamda ileriye taşıdık. Kaliteyi, verimliliği, müşteri odaklılığını, çevreye duyarlılığı ve çalışanlarının güvenliğini olmazsa olmaz olarak kabul eden şirketimiz gerçekleştirdiği yatırımlarla sadece bölgede değil Türkiye’de de adını gururla yazdırmıştır.”

Editör

Son Güncelleme: 17.06.2015 15:32
Anahtar Kelimeler:
ErzurumLütfü Yücelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.