Yeter ki otel yapılsın!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, "Palandöken'in turizm açısından tanıtımına ağırlık vereceğiz. Bundan sonra otel alanında yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı Erzurum'a davet ediyorum. Onlara hemen dağın yanı başında otel yerleri gösterebiliriz. Çok cüzi paralarla verebiliriz, yeter ki otel yapılsın" dedi.

admin
admin
23 Mayıs 2017 Salı 19:03
Yeter ki otel yapılsın!

Sekmen, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Haberleri Editörlüğünü ziyaret etti. İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın ajans çalışmaları hakkında bilgi verdiği Sekmen, AA'nın Türkiye'nin milli kurumlarından biri olduğunu belirterek, ajansın basın yayın alanında önemli işlev gördüğünü söyledi.

Sekmen, AA'nın güçlü, uzun ömürlü bir kurum olduğunu dile getirerek, "Biz de ziyaret etmek istedik. Erzurum'da da haberlerimizi Anadolu Ajansı aracılığıyla tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyuruyoruz. Teşekkür etmek istedik. Bu vesileyle buradayız." dedi.

AA'nın tarafsız habercilik yaptığını, bilgiyi kaynağından alarak halka ulaştırdığını belirten Sekmen, ajansın halkın sesi, gözü, kulağı olduğunu ifade etti.

"GELECEKTE ERZURUM'DAN HER BRANŞTA SPORCUMUZ OLACAK"

Mehmet Sekmen, soruları yanıtlarken de Erzurum'u sanayi alanında da öne çıkarma gayreti içinde olduklarını, bu kapsamda hükümetten şehrin teşvik kapsamına alınmasını talep ettiklerini dile getirerek, "23 vilayetimiz cazibe merkezi ilan edildi, bu şehirlerde yatırım yapan yatırımcılara birtakım teşvikler verildi ve Erzurum'a da küçümsenmeyecek bir yatırım talebi oldu. Şimdi bir an evvel bu yatırımların başlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Başkan Sekmen, aynı zamanda bir üniversite şehri olan Erzurum'da, öğrencilerin birçok branşta eğitim alma şansı bulduğunu dile getirerek, artık Erzurumluların eğitim ve sağlık hizmetleri için başka kentlere gitmelerine gerek kalmadığını, bu hizmetlerin şehirde başarıyla gerçekleştirilebildiğini anlattı.

Ayrıca şehirde birçok spor aktivitesinin gerçekleştirilebildiğini, bunun için de büyük gayret gösterdiklerini aktaran Sekmen, "Erzurum kış sporlarıyla ünlü bir şehir. Bir kayak merkezimiz var. Hükümetimizin son 10 yılda yaptığı kış sporlarıyla ilgili birçok büyük tesis var." ifadelerini kullandı.

Açtıkları kurslarla yetenekli gençleri kulüplere kazandırdıklarını vurgulayan Sekmen, "Gelecekte inşallah göreceksiniz ki Erzurum'dan her branşta sporcumuz olacak ve bunlar yarışmalarda bizi temsil edecek. Bunu iftiharla söyleyebilirim." diye konuştu.

"YATIRIMCILARI ERZURUM'A DAVET EDİYORUZ"

Kentin turizm faaliyetlerini tanıtmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Sekmen, kentte tesis eksikliklerinin bulunduğunu ancak bunların da yatırımlarla telafi edileceğini söyledi.

Sekmen, "Gelecek yıllar göreceksiniz ki çok daha farklı bir Palandöken, konaklı kayak merkezleri olacak. Buna özen gösteriyoruz, ayrıca tanıtıma da ağırlık veriyoruz. Bundan sonra Palandöken'in turizm açısından tanıtımına ağırlık vereceğiz. Bundan sonra otel alanında yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı Erzurum'a davet ediyorum. Onlara hemen dağın yanı başında otel yerleri gösterebiliriz. Çok cüzi paralarla verebiliriz, yeter ki otel yapılsın." değerlendirmesinde bulundu.

"DUAMIZ ERZURUM'U BİR ÜST LİGDE GÖRMEK"

Mehmet Sekmen, TFF 1. Lig'e yükselecek son ekibin belirleneceği play-off maçının yarın Gümüşhanespor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında oynanacağını da hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm arzumuz, duamız Erzurum'u bir üst ligde görmek. Tabii bu futbol, yenmek de yenilmek de var. Takımımıza başarılar diliyorum. 'İyi oynayan kazansın.' diyorum ama yine de biz kazanalım istiyorum. İnşallah hayırlı olur, şehrimize başarı getirir. Biz de güzel bir söz var, 'Gelmeden göremezsin, görmeden de bilemezsin.' Tüm bu söylediklerimizi görmek için şehre gelmek lazım. Tarihi bir şehir, böyle bir şehir hem gezmeye hem görmeye değer."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdem 2017-05-23 20:19:57

Gelsinler harebe şehir nasıl olur görsun lerr