YEŞİL ERİK CEP YAKIYOR

Türkiye genelinde yavaş yavaş tezgâhlara girmeye başlayan erik, Erzurum’da gramla satılıyor.

admin
admin
04 Nisan 2017 Salı 00:30
YEŞİL ERİK CEP YAKIYOR

Küçük kâseler içine koyulan ve büyüklüğüne göre 8 ile 10 adet arasında değişen erikler 10 liradan alıcısına ulaşıyor. Bu sene havaların mevsim normallerinin üzerinde geçmesinden dolayı erik gibi yaz meyveleri tezgâhlardaki yerini erken aldı.

Erzurum’da kilosu 100 liradan alıcı bulan erik gram ile alıcısına ulaşıyor. Dadaşkent Manavı’ndan Yunus Emre Gündüz, kilosu 100 lira olan eriğin ancak gram usulüyle alıcı bulduğunu ifade ederek, bu yüzden 8 ile 10 adet arasında değişen 100’er gramlık kâseler oluşturduklarını, bunları da 10 liradan sattıklarını kaydetti. Geçtiğimiz haftalarda kilosunun 200 lira olduğunu da aktaran Gündüz, “O dönemde tane işi satıyorduk. Artık grama geçiş yaptık. Çok pahalı olduğu için Dadaşkent’te haftada ancak 10-12 kâse satabiliyoruz. Hastası olanlar ya da hamileler tarafından alınıyor. Şu ana kadar henüz kilo işi alan olmadı. Bir ay içerisinde fiyatların makul seviyelere düşeceğine inanıyoruz. Normal mevsiminde kilosu 5 liradan satılıyor. Şimdi ise, insanlar ancak tadımlık alıyor. Bazıları ise, fiyatını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar” dedi. Yunus Emre Gündüz tezgahlarındaki en pahalı meyvenin de erik olduğunu sözlerine ekledi.

Muhammet Taha

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.