Yanlış hesap havaalanından döner!

Yanlış hesap havaalanından döner!

admin
admin
01 Eylül 2020 Salı 12:52
Yanlış hesap havaalanından döner!

Vedat REFAYELİ

Hafta sonu 2.Organize Sanayi Bölgesindeydim.

Son olarak 7 ay önce gittiğim bölge sahasında son durum ne, merak ediyordum.

Özellikle Vali Okay Memiş’in her fırsatta dile getirdiği ve faaliyete de geçmesiyle de övündüğü Tekstilkent’in de yeraldığı bölgede başka ne gibi hareketlilik var, öğrenmek istiyordum.

Zira büyük hayaller ile kurulan ve üzerinde çok ter akıtılan 2.Organize Sanayi Bölgesi son zamanlarda Tekstilkent ile anılıyor, sanki başka bir şey yokmuş gibi bir algı oluşturulmuştu.

Oysa Anadolu Börek’in de bina inşaatının olduğu, muazzam bir yapılaşmaya tanık oldum.

Alt yapısı zaten tamamlanmış bölgenin nizamiye kapıları bile gerçekleşmiş, yeşillendirmede bile bir hayli yol alınmış durumda.

Öyle ki 2.Organize Sanayi Bölgesi yönetimine idari bir bina için yer tahsisi bile yapılmış, kısa süre sonra temel atılacak.

İrili ufaklı en az 15 alanda inşaat çalışması var ve üretim için bazılarında makina monteleri bile gerçekleşmiş.

İşte bunlardan birisi de daha önce MÜSİAD Başkanı olarak tanıdığımız Taner Bayır’ın sahibi olduğu Erbalgıda şirketi.

Bal ve bal ürünleri üretimi gerçekleştirecek olan firma, o kadar hızlı çalışıyor ki neredeyse gün sayıyor.

2.Organize Sanayi Bölge Müdürü Fırat Karakaya ile yaptığımız ziyarette özellikle Taner Bayır’ın buraya geliş hikayesini öğrendim ki, çok ilginç. Sizinle de paylaşmak istedim.

***

Aynı zamanda ETSO Meclis Başkanı da olan 2.Organize Sanayi Bölge Başkanı Saim Özakalın, bir iş için Ankara’ya gidecektir.

Tam havaalanında uçağı beklerken Taner Bayır’ı görür.

Bayır burnundan solumaktadır.

Yatırım yapmak isteyen Bayır, bürokratik engeller sebebiyle kararını vermiş, Ankara’ya gidecektir ve burada bu bal üretimini gerçekleştirmek istemektedir.

Bu durumu öğrenen Saim Özakalın, biraz da uçağın rötarlı olmasını fırsat bilerek Bayır’ı ikna etmeye başlar...

Ve sonunda havaalanında Bayır’ı kararından vazgeçirir, bu tesisi hem de 2.Organize Sanayi Bölgesinde yapmasını ister, oraya davet eder.

Her türlü yardım ve desteği de sağlayacakları sözünü de vererek.

Artık tesis yapmak için kararlı olan ve Ankara’ya gitmek üzere olan Taner Bayır’ı vazgeçirmeyi başaran Özakalın, bir yatırım ve başarı hikayesine de konu olduğunun farkında dahi değildir.

Ne yalan söyleyeyim, bu hikayeyi hem Özakalın hem de Bayır’ın ağzından dinlediğimde 2.Organizeye olan inancım biraz daha arttı.

Sessiz bir devrimin gerçekleştiği 2.Organize’nin artık tam bir organize bölgesine benzemiş olmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, yatırım heveslilerine burada ikinci etap çalışmasının da startının verildiği müjdesi ile yazımı sonlandırayım diyorum!

Editör

Son Güncelleme: 01.09.2020 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.