Yakutiye imkan sağladı, Dadaşköy kadınları üretimde yerini aldı

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından 1 yıl önce Dadaşköy mahallesinde açılan Sosyal Hizmet Merkezi, köy hanımlarının yaşamını değiştirdi.

admin
admin
09 Mayıs 2018 Çarşamba 12:16
Yakutiye imkan sağladı, Dadaşköy kadınları üretimde yerini aldı

Kursta, ev mefruşatı, nakış ve çeşitli işlemeler üzerine eğitim alan genç kız ve kadınlar, mesleki eğitimin ardından sipariş usulü iş alıp para kazanıyorlar. 1 yılı dolduran kursta kadınlar el emeği göz nuru ürettiklerini kurs binasıda açtıkları sergiyle görücüye çıkardılar. Belediye Başkanı Ali Korkut, ev hanımlarının aile ekonomisen katkı sağlar noktaya gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Korkut, "İyiki bu kursu açmışız, küçük masraflarla büyük işler olmuş. Yaptığımıza deydiğini görüyorum" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un gelen talepler üzerine kurs binasına dönüştürdüğü eski bina, şimdi Dadaşköy genç kızları ve kadınları için adeta ekmek kapısına dönüştü. Başkan Ali Korkut, "Belediyemize ait, bakımsız bir binaydı. Tadilat yaptık ve güzel bir kurs binasına dönüştürdük. Gelişmeleri görünce ne iyi etmişiz diyorum" dedi. Dadaşköy mahallesinde 1 yıl önce başlayan meslek edindirme kursları 20 hanım kursiyeriyle ilk sergisini yaptı. Genç kız ve kadınların el emeği göz nuru üretimleri, sergiyle tanıtılıyor. Kurs öğretmeni Fatma Oral öncülüğünde açılan sergiyle ev hanımları ve genç kızların 1 yıllık eğitimleriyle ürettikleri el emekleri sergileniyor.

Yakutiye Belediyesi Dadaşköy Sosyal Hizmet Merkezi, Yakutiye Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Kursu veriyor. Öğretmen Fatma Oral, 20 kursiyerlerinin olduğunu belirtiyor. Kurs, aynı zamanda köy yerinde genç kız ve ev hanımları için sosyalleşme işlevi de görüyor. Kursiyerler burada ev mefruşatı, makina nakışı, keçe işi, kum işi, kurdela nakışı, kadama, ev aksesuarları üretiyorlar.

SİPARİŞ ATÖLYESİNE DÖNÜŞTÜ

Yakutiye Belediyesi Dadaşköy Sosyal Hizmet Merkezi, eğitilen kursiyerlerinin becerileri sayesinde sipariş atölyesine dönüşmüş. Kursiyerler, ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomilerine de katkı sağlıyorlar. Yıl sonu sergisi için en nadide ürünlerini sergileyen hanımlara sürprizi ise Belediye Başkanı Ali Korkut yaptı. Sergi açılışında Dadaşköy Ortaokulu öğrencileri davul zurna eşliğinde bar oynayarak renk kattılar. Belediye Başkanı Ali Korkut, kursiyer hanımlara sertifikalarını verdi. Korkut, "Sosyal Hizmet Merkezimiz Dadaşköy hanımları için güzel bir hizmet imkanı olmuş. Onların geldikleri nokta çok sevindirici. Üretiyorlar, para kazanıyorlar ve ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Belediye olarak ev hanımlarını ekonomik alana çekmek, ev ekonomisine artı bir katkı sağlamak önemliydi. Burada kursiyerlerimizin sertifikalarını verdik, ürünlerini gezdik. Gördüklerimizden memnun kaldık" şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.