Ya doğalgaz ya doğalgaz!

Artık kömür yakan yanacak, hava kirliliği tarihe karışacak!

admin
admin
01 Mayıs 2019 Çarşamba 11:42
Ya doğalgaz ya doğalgaz!

Vedat REFAYELİ

Erzurum’un kronik sorunlarından olan hava kirliliği bu defa resmen ortadan kaldırılacak. Valilik ile Büyükşehir Belediyesi’nin Büyük Dönüşüm Projesi kapsamında sobalı evler tarihe yarışacak, artık ev ve işyerlerinde kömür kullanımına yasak getirilecek.

Bu yılın Haziran ayından itibaren uygulamaya geçilmesi planlanan proje sayesinde artık Sosyal Yardımlaşma Vakıflarınca şehir merkezi dahil, ilçe ve köylerde kimseye kömür yardımı da yapılmayacak. Bu kapsamda kömürle ısıtılan ev ve işyerlerine doğalgaz kullanımı mecburiyeti getirilecek, teçhizat ve benzeri konularda doğalgaza dönme zorunluluğu içindeki abonelere ödemelerde sübvanse sağlanacak, taksitlerde kolaylıklar uygulanacak.

Önümüzdeki günlerde muhtarlar ve kömür kullanılan ev ve işyerlerinin sakinleri ile bina yöneticileri biraraya getirilecek, karar tebliğ edilecek. Karara uymayan ev ve işyeri sahiplerine ağır para cezaları öngörülüyor.

Erzurum PALEN Doğalgaz Müdürü Emre Akbulut, şu an özellikle merkezde doğalgaz alt yapısının kurulu olduğunu, kömür kullanan ev ve işyerlerinin başvuruş halinde hemen doğalgaz aboneliğinin yapılabileceğine dikkat çekti.

Emre Akbulut, dönüşüm projesi sayesinde Erzurum’da artık hava kirliliğinin de tarihe karışacağını ifade ederken, bu sayede yeni abonelerin de yüzde 50 ekonomik tasarruf sağlamış olacağını anlattı.

Akbulut ayrıca, Vali Okay Memiş’in de bu konuda çok kararlı olduğunu söyledi ve gelişmeleri an be an kendisine ilettikleri bilgisini verdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.