VALİ ÖZTÜRK, MÜSİAD’IN KAHVALTISINA İŞADAMLARINI DİNLEDİ

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile sabah kahvaltısında buluştu.

26 Mart 2013 Salı 15:54
VALİ ÖZTÜRK, MÜSİAD’IN KAHVALTISINA İŞADAMLARINI DİNLEDİ
MÜSİAD Şube Başkanlığı'nda verilen kahvaltıya katılan Vali Sebahattin Öztürk, MÜSİAD yönetimi ile Erzurum'un sorunlarını konuştu. İlin alt yapısından kentsel dönüşümüne, kış turizminden spor turizmine kadar sosyal ve kültürel konuların ele alındığı kahvaltıda; iş adamlarının sorunları da dile getirildi. Özellikle komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin arttırılması konusunda nelerin yapılabileceğine değinen Vali Öztürk, bugüne kadar getirilen teşviklerden de yeterince yararlanılmadığından yakındı. Erzurum ve Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nin bugüne kadar çıkarılan teşviklerin yeterince yararlanamadığına dikkat çeken Öztürk, bölgeye uygun yeni teşviklerin çıkarılması gerektiğini söyledi. 

2. OSB’DE TAHSİSLER BU YIL BAŞLAYACAK

Vali Öztürk, MÜSİAD yönetiminden, üyelerini özellikle turizm konusunda yönlendirmelerini isteyerek; bu konuda Erzurum'un ekonomik olarak daha da ileri seviyeye ulaşacağına inandığını söyledi. Ayrıca 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmalara da değinen Vali Sebahattin Öztürk, "İnşallah bu sene 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsislere başlayacağımızı ümit ediyorum. ”dedi.

Bu arada komşu ülkelerle olan ticari ilişkilere de değinen Vali Öztürk, özellikle İran başta olmak üzere, ticaretin gelişmesi için MÜSİAD'dan çok şeyler beklediğini ve bu konuda da ümitli olduğunu vurguladı.

KOMŞU ÜLKELERLE TİCARİ İLİŞKİLER ARTTIRILMALI

Diğer yandan, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez’de komşu ülkelerle ticari ilişkilerin arttırılması ve işadamlarının önünün açılması gerektiğinin altını çizdi.

Dr. Bekmez, Erzurum için en büyük teşvikin gümrük oranlarının yeniden gözden geçirilerek aşağı çekilmesi olduğuna dikkat çekerek, Vali Öztürk'den konu ile ilgili bir çalışma yapılmasını ve KUDAKA'nın da destek vermesini istedi. Vali Öztürk, Dr. Bekmez’in taleplerine sıcak yaklaşarak konuyla ilgileneceğini ve Erzurum’un kalkınması için her türlü destek ve yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2013 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.