Vali Memiş: Herkes elini taşın altına koyacak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), İŞKUR ve SGK Erzurum İl Müdürlüğü tarafından "İstihdam Seferberliği 2019" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

admin
admin
12 Mart 2019 Salı 08:20
Vali Memiş: Herkes elini taşın altına koyacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığı "İstihdam Seferberliği 2019" programına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ETSO'da düzenlenen toplantıda SGK Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş, istihdam teşvikleriyle ilgili sunum yaptı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, toplantı sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar artı 15 bin istihdam hedefi koyduklarını söyledi.

İş adamlarının, esnafın ve sanayicilerin durumunun farkında olduklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Erzurum gibi milli mücadeleye örnek olmuş ve kurtuluş savaşını başlatmış olan bir il olarak bu mücadeleden başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Maksat işe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza helal yönden para kazandırmak ve helal yönden onların istihdam edilmesini sağlamak. Herkes elini taşın altına koyacak. Burada çok güzel bir mutabakat oluştu. İnşallah yıl sonuna kadar artı 15 bin istihdamla beraber vatandaşlarımıza helal yönden iş sahibi yapmak istiyoruz."

Toplantıya, oda başkanları, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

YILLAR İTİBARİYLE ERZURUM’DA İSTİHDAM DESTEKLERİ

2017 YILI

2017 yılında Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Türkiye geneli 1,5 milyon kişinin ilave istihdamı hedeflenmiş ve bu doğrultuda 687 sayılı KHK ile işverenlerin 2016 yılı aralık ayı sigortalı sayısına ilave edecekleri her istihdamın prim ve vergileri devlet tarafından karşılandı. Bu doğrultuda Erzurum’da ortalama 423 işveren bu teşvik kapsamında istihdama katkı sağlayarak toplam 11 aylık sürede 4 milyon 071 Bin TL teşvik desteği aldı.

2018 YILI

Yine 2018 yılında istihdama yönelik olarak 7103 sayılı kanun ile bir önceki yıl sigortalı sayısına ilave olarak alınacak her sigortalının tüm prim ve vergileri 31.12.2020 yılına kadar 12-18 ay arasında değişen sürelerde devlet tarafından karşılanacağı hüküm altına alındı. Bu kapsamda Erzurum’da ortalama 521 işveren bu teşvik kapsamında istihdama katkı sağlayarak, 4 milyon 936 Bin TL teşvik desteği aldı.

2019 YILI

2019 yılında çıkan 7166 sayılı kanun ile de, 2018 yılı en düşük sigortalı sayısına ilaveten 01.02.2019-30.04.2019 tarihleri arasında yapılacak her ilave istihdamın, sigortalının en az 9 ay çalıştırılması koşulu ile ilk 3 aylık prim ve vergi desteğinin yanında ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.