Vali Memiş: Erzurum, dünyanın göz bebeği haline gelmiştir

Palandöken Kayak Merkezinde incelemelerde bulunan Erzurum Valisi Okay Memiş, bu yıl bir milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

admin
admin
11 Kasım 2018 Pazar 09:04
Vali Memiş: Erzurum, dünyanın göz bebeği haline gelmiştir

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Erzurum kış turizmiyle, Süper Lig'de bulunan takımıyla, yüksek irtifalı kamp merkeziyle, buz hokeyi salonlarıyla adeta bir spor şehridir. Palandöken de kayak sezonu açıldığı günden bitimine kadar en az bir milyon insanı ağırlıyor. Belediyemizin kayak merkezine yapmış olduğu sosyal tesisler, 5 yıldızlı otellerimizle birlikte Erzurum, dünyanın kayakta göz bebeği haline gelmiştir." dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin önemli kış sporları ve kayak merkezlerinden olan ve kışın binlerce turiste ev sahipliği yapan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezinin, yaklaşan kışla birlikte son hazırlıklarını tamamlamaya başladığı kaydedildi.

Havalimanına 17, şehir merkezine de 3 kilometre uzaklıkta olan Palandöken Dağı'ndaki kayak merkezinde doğa yürüyüşleri, kamplar ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra, özellikle kış aylarında binlerce yerli ve yabancı turistin ağırlandığı ifade edilen açıklamada, Palandöken'in her yıl artan turist sayısı ile ülkenin gözde turizm merkezi olma yolunda ilerlediği belirtildi.

Açıklamada, Palandöken Kayak Merkezinde incelemelerde bulunduğu belirtilen ve görüşlerine yer verilen Erzurum Valisi Okay Memiş, bu yıl bir milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Palandöken Kayak Merkezi Ejder Tepesi'ne giden Memiş, "Erzurum, Türkiye'de kış turizminin merkezi bir şehirdir. Müthiş bir potansiyele sahibiz." ifadelerini kullandı.

Memiş, sıkıcı kentlerin büyümediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Çünkü insanlar yaşadığı şehirden keyif almıyor. Fakat Erzurum kış turizmiyle, Süper Lig'de bulunan takımıyla, yüksek irtifalı kamp merkeziyle, buz hokeyi salonlarıyla adeta bir spor şehridir. Palandöken de kayak sezonu açıldığı günden bitimine kadar en az bir milyon insanı ağırlıyor. Belediyemizin kayak merkezine yapmış olduğu sosyal tesisler, 5 yıldızlı otellerimizle birlikte Erzurum, dünyanın kayakta göz bebeği haline gelmiştir. Artık bundan sonra yerli ve yabancı turistlere dağımızı tanıtma noktasında sürekli bir çalışma içerisinde olacağız. Bu kadar önemli bir merkezde insanların güven ve huzur içerisinde kayak yapmalarını sağlamak için bizler de gece gündüz demeden çalışacağız."

Açıklamada, Memiş'in Kayak Merkezindeki incelemelerinin ardından liftlerin bulunduğu alanları gezdiği ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldığı belirtildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.