“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ” ETSO’DA MASAYA YATIRILDI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen bir toplantıda, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin yol ve yöntemleri masaya yatırıldı.

18 Aralık 2014 Perşembe 15:15
“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ” ETSO’DA MASAYA YATIRILDI
ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Erzurum Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Küçükler, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş, Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen,  KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, 1.OSB Temsilcisi Muhammet Yavuz ve Erzurum’daki bazı sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda yapılan konuşmalarda, Erzurum’da üniversite-sanayi işbirliğinin istenilen düzeyde olmadığı belirtilerek bu işbirliğini artırılması için izlenecek yol ve yöntemler üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda, söz konusu işbirliğinin sağlanması için bir mekanizmanın kurulması konusunda görüş birliğine varan katılımcılar, belirlenecek bir takvim dahilinde sektörel bazda toplantılar düzenlenmesi ve bu sektörlerde üretici konumundaki firmalarla, üniversitedeki muhataplarının karşılıklı olarak işbirliği potansiyellerini belirlemesi gerektiği ifade edildi. Toplantıda ayrıca, ilde projelere destek sağlayan kuruluşlardan ilgili kişilerin düzenlenecek toplantılara davet edilerek, üniversite-sanayi işbirliği ile hazırlanacak projelere sağlanabilecek destekler hakkında tarafları bilgilendirilmesinin faydalı olacağı dile getirildi.
Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden ETSO Başkan Vekili Hasan Akal, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine işaret ederek, “Sanayimiz gelişirse, ilimiz gelişir, üniversitelerimiz gelişir, üniversitelerimiz gelişirse aynı şekilde ilimizin ve sanayimizin gelişimine katkıda bulunur. Bu sebeple üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Bu konuda odamız üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 18.12.2014 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.