TÜYAP-Büyükşehir protokol imzaladı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Heyecanımızla sevincimizle Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği hedef doğrultusunda 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefliyoruz." dedi.

admin
admin
03 Şubat 2018 Cumartesi 09:55
TÜYAP-Büyükşehir protokol imzaladı

Yayman, belediyeye ait bir restoranda düzenlenen TÜYAP ve Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nin İş Ortaklığı Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Hükümetin Erzurum için birçok hizmette bulunduğunu ifade eden Yayman, "Erzurum; yolların, gönüllerin birleştiği, kapıların açıldığı Türkiye'nin maneviyat şehridir. Bakanlık olarak Erzurum'u önemsiyoruz. Çünkü burası bir kültür şehridir. Bunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Dinimizin bile ilk emri 'oku' dur. İnşallah Bakanımızı da TÜYAP Kitap Fuarı'na getireceğiz ve Erzurum Sempozyumu'nu yapacağız." diye konuştu.

Bakanlık olarak Erzurum'un tanıtımı için projeleri olduğunu vurgulayan Yayman, şunları kaydetti:

"Burası Ahmet Hamdi Tanpınar'ın beş şehrine konu olan bir şehirdir. Başbakan Yardımcımız, milletvekillerimiz, Belediye Başkanımızın birçok hizmeti var bu şehre. Bizim de 'Ahmet Hamdi Tanpınar'ın izinde Erzurum' diye bir kitap projemiz var. Ayrıca bu kentin tanıtımı için filmler yaparak kültür merkezi haline getireceğiz. Çünkü Erzurum'a en çok kitap ve kültür yakışır."

"BU ŞEHRİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"

Erzurum'un kültür ve kış turizm şehri olduğuna işaret eden Yayman, şöyle devam etti:

"Heyecanımızla sevincimizle Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği hedef doğrultusunda 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Bunun Erzurum'a bakan yönünde ise 2023 de burası için bir milyon yabacı turist hedefliyoruz. Çünkü burası bir kültür şehri olduğu kadar kış turizminin de başkentidir. Bütün bunlardan yola çıkarak biz bu şehrin marka değerini yükseltmek istiyoruz. Buraya gelen turist sayısı çok az ve bunu artırmamız lazım. Bakanlık olarak valiliğimiz ve belediyemiz ile gerekli temasları kurarak elimizden geleni yapacağız. Söz konusu Erzurum ise gerisi teferruattır. Buraya ortalama 250 bin civarında turist geliyor ve bu güzellikleri bu insanlara tanıtmamız gerekiyor. Bu yüzden Erzurum'un hak ettiği yere gelmesi için bütün Başbakan Yardımcımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla sürekli temas halinde olup Bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de fuar merkezinin şehrin gelişmesinde önemli bir ayak olacağını ifade etti.

Sekmen, fuar merkezinin çevre il ve ülkelere hizmet edeceğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu fuar merkezi dışarıdan gelen ürünlerin bölgede tanıtılmasına katkı verecek. Biz, bu şehri sadece mevcut imkanlarla değil, imkanlarını geliştirecek düzeyde düşünüyoruz. Fuar merkezimiz 40 bin metrekare alanı kapsıyor. İçinde 10'a yakın toplantı salonu, ihtiyaç mahalleri hepsi mevcut ve şehrimizin de yanı başında ulaşımı da kolay. Bu alanda yılda en az 10 fuar tertip etme şartıyla bu imzaları atıyoruz. Aynı zamanda yerli firmalarımız daha ucuz bir şekilde buraya gelecek ve bu yerden istifade edecekler. Yaz ve kış turizmi hayvancılık ve organik tarım yapma gayretlerimizle mutlaka burayı daha elverişli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bizim bölgede göremediğimiz madenlerimiz var. Bunlar değerlendirebilse alan değil, veren konumuna geçebiliriz. Bunları hayata geçirmeye gayret ediyoruz."

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de TÜYAP olarak 7. fuar merkezini bünyelerine kazandırmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Alagöz, bu merkezin fiziki ve konumu açısından fuarcılık sektörüne yeni bir soluk getireceğini belirterek, merkezin, Doğu Anadolu Bölgesi'nde önemli bir boşluğu dolduracağını kaydetti.

Alagöz, şunları söyledi:

"Biz bu alanı uluslararası bir ticaret üssü olarak konumlandırıyoruz. Komşu ülkelerimiz var ve havzada yeni gelişen ülkelere de bir kapı niteliğini taşıyacak. Erzurum Türkiye ile Avrupa ticaretinin kurulduğu bir ticaret merkezi haline gelecek. Farklı ülkelerdeki iş adamlarını Erzurum'da buluşturacağız. Yine burada gelişmekte olan sektörlerin öncülüğünü de yapacağız. Uluslararası arzı ve talebi buluştururken bir yandan da Erzurum'da yatırım ortamının gelişmesine katkı vereceğiz. Bu alan tarım ve hayvancılığın yanında kış turizmine de katkı sağlayacak."

Konuşmaların ardından Alagöz ile Sekmen iş ortaklığı protokolünü imzaladı.

İmza törenine AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, AK Parti milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.