TÜMSİAD’DAN TEKNOLOJİK TANITIM

Son yıllarda, otomotivden beyaz eşyaya, ısınma sistemlerinden elektronik aletlere, yol çizgilerinin dayanıklı hale getirilmesinden, meyve suyu ve diğer içecekler ile serum poşetleri ve plastik kapların iç yüzeyinin cam kaplanmasına varıncaya kadar hayatımızın her alanına giren nano teknoloji sistemleri Erzurum’da tanıtıldı.

18 Temmuz 2014 Cuma 03:03
TÜMSİAD’DAN TEKNOLOJİK TANITIM
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesi (TÜMSİAD) tarafından Erzurum’a davet edilerek, iş dünyası ve inşaat sektöründen yatırımcılara sunum yaptırılarak, nano teknolojik sistemleri uygulamalı bir gösterimle tanıtıldı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin davetlisi olarak Almanya’dan Erzurum’a gelen Nano Teknolojik Sistemleri’nin Türkiye ve Orta Asya Direktörü Sedat Akın, ilk sunumunu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e yaptı. Tarihi eserler ile köprü ve binaların iç ve dış yüzeylerinin korozyon ve aşınmaya karşı korunması, otobüs ve minibüsler ile bilgisayar ve elektronik malzemelerin iç ve dış yüzeylerinin halka açık kısımlarının antibakteriyel uygulamaları konularında detaylı bir bilgi veren Sedat Akın, getirdiği malzemelerin bir kısmı ile uygulamalı gösterimde de bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise teknolojik olarak her türlü yeniliğe açık olduklarını, özellikle insan hayatını yakından ilgilendiren hijyen konusunda da oldukça hassas davrandıklarını belirterek, Erzurum ve bölgedeki işadamlarının nano teknolojisi hakkında yeteri bilgiye sahip olduklarında, vakit kaybetmeden bu sistemi benimseyeceklerine inandığını kaydetti.

Her tür elbisenin yangın, mikrop ve kirlere karşı korunması, yol çizgilerinin beş yıl süreyle garantili bir şekilde silinmeden dayanıklı hale gelmesi ve nano teknoloji ile kaplanan içme suyu ve atık su borularının içlerinin pas ve kir tutmasını engelleyerek sağlıklı su içilmesinin sağlanması hususlarında da Başkan Sekmen’e bilgiler veren Direktör Sedat Akın, daha sonra TÜMSİAD binasında işadamlarıyla görüşerek, sinevizyon eşliğinde teknolojik sistemin tanıtımını yaptı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu ise burada yaptığı konuşmada, nano teknolojik sistemlerinin artık günümüzde vazgeçilmez olduğunu, bu yüzden de Almanya’da bu işi başarıyla yürüten bir şirket yetkilisini Erzurum’daki işadamları ile buluşturarak bir ön hazırlık çalışması yaptıklarını söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 18.07.2014 03:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.