TEŞVİK YASASI BAŞBAKAN'IN GÜNDEMİNDE

MÜSİAD, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemine taşıdı.

25 Aralık 2012 Salı 09:44
TEŞVİK YASASI BAŞBAKAN'IN GÜNDEMİNDE

Aralarında Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli’nin de bulunduğu MÜSİAD heyeti, Başbakan Erdoğan’ı ziyaret ederek, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın önemine işaret etti. Genel Başkan Nail Olpak’ın öncülüğünde Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen görüşmede, yasanın uygulama süresinin uzatılmaması halinde çok ciddi bir sıkıntısıyla karşı karşıya kalınacağı ifade edildi. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, yürürlük süresi yılsonunda tamamlanacak olan 5084 Sayılı Yasa ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini bildirdi. Genel Başkan Nail Olpak ve MÜSİAD Merkez Yönetim Kurulu ile birlikte şube başkanlarından oluşan bir heyetle Başbakan Erdoğan’ı ziyaret ettiklerini belirten Başkan Güvenli, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın üzerinde durulduğunu dile getirdi.  

MÜSİAD Heyeti İlk Olarak Bakan Çağlayan’la görüştü
Başbakan Erdoğan’la bir araya gelmeden önce MÜSİAD heyeti olarak önce Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’la görüştüklerinin altını çizen Güvenli, Bakan Çağlayan’a, yürürlük süresi yılsonunda tamamlanacak olan 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile ilgili olarak duyulan endişeleri ilettiklerini söyledi. Görüşmede, Türkiye’de halen 49 ilde uygulanan 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için istihdam noktasında önemli katkılar sağladığının dile getirildiğini anlatan Başkan Güvenli, yasanın yürürlük süresinin uzatılmaması halinde bu bölgelerde kayıt dışı istihdam sorununun yeniden gündeme gelebileceğini hatırlattıklarını ifade etti.

Başkan Güvenli: “Nihai Karar Artık Hükümetindir”
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’la yaptıkları ön görüşmenin ardından MÜSİAD heyeti olarak Başbakan Erdoğan’la bir araya geldiklerini kaydeden Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, yasayla ilgili olarak duyulan endişeleri burada da paylaştıklarını belirtti. Güvenli, MÜSİAD şubelerinin katkısıyla hazırlanan teşvik raporunu sundukları Başbakan Erdoğan’a, 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile ilgili beklentileri sıraladıklarını ve ayrıca iş çevrelerinin de, yasanın uygulama süresinin uzatılmasından yana olduğunu ilettiklerini söyledi. Güvenli, “MÜSİAD heyeti olarak 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile ilgili tüm ayrıntı ve beklentileri Sayın Başbakanımız ile paylaştık. Yasaya duyulan ihtiyacı ayrıca rakamlarla da ifade ettik. Bundan sonraki nihai karar, artık hükümetindir” diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 25.12.2012 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.