TARIM’DAN ÇİFTÇİYE TARIM EĞİTİMİ

Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere tarım eğitimi verilecek. Eğitim kapsamında ayrıca yerleşim birimlerinde yaşanan hayvancılık sorunu da masaya yatırılacak.

02 Kasım 2012 Cuma 09:21
TARIM’DAN ÇİFTÇİYE TARIM EĞİTİMİ

Muhiddin YAZICIOĞLU

Erzurum çiftçisine tarım eğitimi verilecek. Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, il genelinde verilecek olan tarım eğitiminin aynı zamanda sorunların tespitine de katkı sağlayacağını belirtti. Erdurmuş, proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçilere yönelik faaliyetlerini vatandaşlara aktaracaklarını bildirdi. Erdurmuş, “Kurduğumuz ekiple birlikte köy ve ilçelere gidip çiftçilerin sorunlarını dinleyeceğiz. Yöre halkını hayvancılık ve tarımla ilgili bilgilendireceğiz. Çiftçilere hayvanlarının bakımı, hastalıkları, sağım hijyeni ve beslenmesi ile yem nasıl hazırlanır gibi konularda da 3 gün üst üste uzmanlar tarafından eğitim verilecek” dedi. Eğitimde temel amacın modern tarım metotlarının öğretilmesi olduğuna dikkati çeken Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdurmuş, şöyle devam etti:

“Tarım eğitimi kapsamında çiftçilere her konuda sunumlar yapılacak. Kurduğumuz ekipte gıda, ziraat ve su ürünleri mühendislerimiz yer almaktadır. Onların yanında bir de veteriner hekimlerimiz var. Hep birlikte ilçelere gidip çiftçilerimizin bizden beklentisi nedir bu konuda fikir sahibi olacaklar. Sorunları öğrenip onlara yardımcı olacağız. Dertleri varsa onları dinleyeceğiz. Eğitime ihtiyaç duyanlara eğitim vereceğiz. Bizlerin asıl amacı, çiftçilerle olan ilişkilerin güçlendirilmesidir. Çiftçinin ayağına kadar gidip sıcak bir ilişki kurmak için çalışacağız. Bu sıcaklığı da insanların hissetmesi lazım ki sürekli bizimle irtibata geçsinler.” İlçelerin tarım ve hayvancılıkla ilgili sıkıntılarına yönelik eğitimler vereceklerini de kaydeden Erdurmuş, “Sohbet tarzında yapacağımız eğitimlerimiz ilçenin potansiyeline ve sıkıntılarına göre hazırlanacak. Her ilçenin kendisine göre farklı sıkıntıları var. Elimizdeki donelere bakıp ilçelerin sıkıntılarına göre konuları belirleyip sorunları çözeceğiz. Güney ve kuzey ilçelerimizin tarımsal ve hayvansal konularda farklı sıkıntıları var. Eğitimlerimizde de bu ana eksene göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 02.11.2012 09:57
Anahtar Kelimeler:
Tarım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.