TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE BÜYÜK HİBE

Erzurum’da tarım ve hayvancılık sektörlerinin canlandırılıp, geliştirilmesi amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) vasıtasıyla 512 milyon Euro’luk hibe kredisi kullandırılacak.

12 Eylül 2013 Perşembe 17:18
TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE BÜYÜK HİBE
Kredi kapsamında besici ve çiftçilere yüzde 65’e varan hibe desteği sağlanacağı belirtildi. 

TKDK tarafından “Tarımsal İşletmeler ve Kırsal Turizm”e sağlanacak destekler hakkında sektör temsilcilerine bilgi veren TKDK Yerinde Kontrol Birim Amiri Atilla Özlü “Belirli periyotlarla çağrıya çıkıyoruz, 11’inci çağrımıza çıktık. Her çağrı döneminde bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Şuanda ‘Tarımsal İşletmeler ve Kırsal Turizm’ çatısı altında 10 başlıkta yer alan hibe çağrısı yaptık. Süt üretimi için yüzde 65’e kadar diğer sektörler içinse yüzde 50’ye kadar hibeler verilecek” dedi.

TKDK Ödeme Talep Uzmanı Muhammet Mutlu 11. Çağrı süresince 512 milyon EURO dağıtılacağını belirterek, “Bu çağrı dönemiyle ilgili 512 milyonluk EURO’luk hibe desteğimiz var. Bu ödeneği Erzurum için kullanmak istiyoruz. Amacımıza Erzurum projelerine maksimum tutarı kullanabilmektir. Hibe desteklerinin kullanılabilmesi için bir projenin sunulması gerekiyor. Avrupa Birliği (AB) standartlarında yapılacak projelerle bölgesel gelişmişliği üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 12.09.2013 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.