Mevsimler gelip geçiyor, tıpkı ömrümüz gibi… İlkbahar, yaz derken işte sonbahar da geldi, hatta Eylül tıpkı sararan yapraklar gibi rüzgârların peşine takılmış gidiyor bile. Kısalan günler, sararan yapraklar, yağan yağmurlar ve esen serin rüzgarların ardından Kış kapıyı çalacak..! Erzurum’da Kış demek soğuk ve kirli hava demek. İnsanın genzini sızlatan, gözlerini yaşartan kirli havanın çözümü ise Doğalgaz.

Şehrin hava koridorları kapalı bu bir ama suçun en büyüğü kömürde..! Erzurum Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz yıl, (2019) kömür yakan ev ve işyerlerine cezai işlem yapılacağını ifade ederek, sobanın tarih olacağını söylemişti. Yani artık herkes doğalgaz yakacak, yakmak zorunda kalacak-tı. İyi güzel de sayın valim. Vatandaşın kapısına doğalgazı getirmedikten sonra doğalgaz nasıl yakılacak..! Hattı kapıya kadar getirmek vatandaşın değil, doğalgaz dağıtım firmasının görevi değil mi? Sahi bu yaz Palen Doğalgaz firması nerelere gaz hattı çekti, haberi olan var mı?

Yine geçtiğimiz yıl, valilik ve büyükşehir belediyesinin ortak projesiyle, fakir fukaraya sosyal yardımlaşma vakfı kanalıyla verilen kömür artık verilmeyecek, doğalgaz kullanımı mecburiyeti getirilecek, teçhizat ve abone işlerinde kolaylıklar sağlanacak-tı. Hatta bu karara uymayanlar için cezai işlemler uygulanacak-tı. Palen doğalgaz müdürü Emre Akbulut’ta kömür kullanılan ev ve işyeri sakinlerinin başvuruları halinde yüzde 50 oranında avantajlı olarak aboneliklerinin yapılacağını söylemiş-ti. Ve bu projeyle de şehir nefes alabilecek-ti. Ama oğlum Reşit, sen söyle sen işit oldu.

Gaz dağıtım firması Palen bu yaz (2020) şimdiye kadar eline kazma-kürek almadı. Bu saatten sonra da artık alsa da iklim elvermez. SYDV’de şu günlerde köylerde kömür yardımlarına başladı. Özetle diyorum ki, bu proje de kirli havada bu senelikte havada kaldı.

Her neyse, bu sene olmadı ama Kış’ın sonu bahar nasıl olsa…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.