SKANDAL! DEVLET BANKASI ASGARİ ÜCRETLİ VE ÖĞRENCİ KEFİLLE BAKIN NE KADAR KREDİ VERDİ?

Erzurum’da bir devlet bankası tarafından iki kefilin ekonomik durumları göz önünde bulundurulmadan bir kişiye 1,5 milyon civarında usulsüz kredi verildi iddia edildi.

admin
admin
03 Şubat 2017 Cuma 13:25
SKANDAL! DEVLET BANKASI ASGARİ ÜCRETLİ VE ÖĞRENCİ KEFİLLE BAKIN NE KADAR KREDİ VERDİ?

Erzurumlu gazeteciler Cem Atmaca ve Ender Yüncü, ‘Haftaya Bakış’ programında bir devlet bankası tarafından usulsüz kredi verildi iddiasında bulundu. İddiaya göre, bir devlet bankası tarafından K.D. isimli şahsa 1,5 milyon lira kredi verildi. K.D., krediye karşılık biri asgari ücretli diğeri de henüz üniversitesi öğrencisi iki kişiyi kefil gösterdi. K.D. daha sonra da krediyi ödeyemedi. Geçen süreçte kefillerden asgari ücretle çalışan C.A.’nın babadan kalan iki evi bankanın uyguladığı hacizle satıldı.

Gazeteci Ender Yüncü, K.D’nin krediyi ödeyemediğini ve iflas ertelemede bulunduğu ve konunun mahkemesinin sürdüğünü belirterek, “Biz Haftaya Bakış programında bunu dile getirdik. Bu bankanın Erzurum’da kişiye göre kredi verdiği esnaf tarafından da belirtiliyor. Kefillerin maddi durumları göz önünde bulundurulmadan. Bu olayda görüldüğü gibi usulsüz kredi verilmiş. Kefiller, biri asgari ücretle çalışan şimdi ise işsiz durumda diğeri de sadece 400 lira burs alan üniversite öğrencisi. Bu banka bu şartlarda bir esnafa 1,5 milyon civarında nasıl ticari kredi verebiliyor. Normal şartlarda bu kadar yüksek rakamın çok aşağısında bile kredi vermiyorlar. Bu trajikomik bir olay. Bankaların kredi verme kriterleri şubelere göre değişmiyor tabi ki. K.D'nin banka müdürü ile bu krediyi ayarladığı ileri sürülüyor” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.