ŞİKE ERZURUM'U FENA VURDU

Türkiye'yi sarsan "Futbolda şike soruşturması"nın en büyük mağdurlarından biri de Erzurum oldu. 31 Temmuz'da Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında Erzurum'da oynanacağı açıklanan Süper Kupa finalinin, her iki takımın da şike soruşturmasında yeralması nedeniyle ertelenmesi, kent ekonomisine ağır bir darbe vurdu.

26 Temmuz 2011 Salı 10:18
ŞİKE ERZURUM'U FENA VURDU
Final maçının ertelenmesiyle birlikte maç öncesi ve sonrasında kente girmesi beklenen yaklaşık 15 milyon TL'de adeta buharlaştı. En büyük zararı, o tarihlerde yüzde yüz doluluk oranı yakalayan şehir ve dağ otelleri gördü. Otellerin dışında lokantalar, tatlıcılar ile Oltu taşı imalatçıları da büyük bir kayıp yaşadı. Futbol Federasyonu'nun 23 bin 500 seyirci kapasiteli Yeni Erzurum Stadyumu'ndaki sadece 17 bin bileti Erzurum dışındaki futbol severlere satma kararına dikkat çekilerek, "17 bin kişi, en az
iki gün süreyle Erzurum'da kalacaktı. Ortalama 500 lira harcanmış olsa, bu rakam 8 milyon 500 bin liraya tekabül edecekti. Otellerin kazançları, futbolcu, yönetici ve gazetecilerin harcamaları da hesaba katılırsa, şehrin kaybı yaklaşık 15 milyon lira civarındadır" denildi.

İŞ ÇEVRELERİNİN MORALİ BOZULDU
Türkiye'de gündemi sarsan şike operasyonunda soruşturmaların devam etmesi nedeniyle Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın 31 Temmuz'da Erzurum'da oynayacakları Süper Kupa finalinin ertelendiğini açıklamasıyla kentin ekonomik çevrelerinin moralleri bozuldu. Final için kapalı kayak otellerinin bile açıldığını belirten yetkililer, "Rezervasyonlar bakımından daha düne kadar bütün odalarımız doluydu. Bugün ise tamamen boş kaldık" diye konuştu.
Erzurum'un 2011 başında Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yaptığını belirten Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Bir yılda ikinci önemli organizasyonu yapmak hele hele bu mevsimde bizim için çok büyük bir moral olacaktı. Ancak ne yazık ki devam eden şike operasyonundan biz de nasibimizi aldık" dedi.
Otellerin Kış Olimpiyatları'ndan dolayı hazır olduklarını ifade eden Yücelik, finalin yapılacağı 30 ile 31 Temmuz tarihlerinde düzenleyecekleri farklı etkinliklerle kentin ekonomik hareketliliğine ivme sağlamayı düşündüklerini söyledi. Yücelik, "Bizim için çok moral olacaktı. Farklı icraatlar yapıp bölgeyi tanıtacaktık. Yabancı bir organizasyonun yanı sıra bu ülke için çok önemli olan yerli bir futbol etkinliğinin burada olmasıyla Erzurum'un değeri ve bilinirliği daha da artacaktı" diye konuştu.

PALANDÖKEN'DEKİ OTELLER ŞOKTA
Erzurum'daki mücadelede Fenerbahçe Dedeman'ın Ski Lodge, Beşiktaş ise Palan Otel'de konaklayacaktı. Şehir merkezindeki otellerin yanı sıra Palandöken'deki lüks tesisler de bu mevsimde daha önce görmedikleri dolulukları yakaladıklarını ancak erteleme sonrası büyük bölümünü kaybettiklerini söylediler. 234 odalı Polat Renassaince, rezervasyonların tamamının iptal edildiğini bildirdi. Final mücadelesi için gelen talep nedeniyle yaz aylarında kapatılan 187 odalık Dedeman Palandöken'i bile hizmete açtıklarını
ifade eden Dedeman Ski Lodge Genel Müdürü Altuğ Kargı, "30 ve 31 Temmuz için otellerimizin tamamı doluydu. Ancak Federasyon tarafından maçın ertelenmesiyle rezervasyonların büyük bölümü iptal edildi. 2 otelde 150 bin TL'lik kaybımız oldu" dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ŞİKE ERZURUMU FENA VURDU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.