PERAKENDE SATIŞ HACMİ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının Mayıs ayına ait Perakende Satış Hacim Endeks verilerini açıkladı.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 15:58
PERAKENDE SATIŞ HACMİ ARTTI
TÜİK verilerine göre; Perakende satış hacmi bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,7 artarken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,5 azaldı. Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları yüzde 4,8 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 0,8 arttı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları yüzde 2,4 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları yüzde 3,7 azaldı, posta veya internet üzerinden satışlar ise yüzde 2,8 arttı.

PERAKENDE SATIŞ HACMİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 4,1 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 4,0 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,6 arttı. Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları yüzde 7,3 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 1,8 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları yüzde 8,7 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları yüzde 4,1 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise yüzde 10,7 arttı.

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 1,5 ARTTI

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,4 artarken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,8 azaldı.

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 12,6 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,6 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 18,5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 11,4 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 8,6 arttı.

Editör

Son Güncelleme: 09.07.2014 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.